Tisková zpráva DS Pardubice: Cenu města Pardubic ovládl francouzský žokej

 

Cenu města Pardubic ovládl francouzský žokej

 

Pardubice, 2. září 2022 - Chutný předkrm připravil před sobotním hlavním dostihovým dnem francouzský jezdec Benoit Claudic. Stájí Pegas narychlo angažovaný žokej ukázal na Pardubickém závodišti svoje umění a ovládl stylem start-cíl s valachem Ho My God Cenu Nadace pro rozvoj města Pardubic.

 

Claudic ukázal, že dvě sobotní rita v jeho podání mohou být zajímavou podívanou, která zvýší šance červenobílých pegasovských barev. Druhá skončila outsiderka Pomela, v jejímž sedle bez třmenů jezdící Jakub Kocman rozhýbal podceňovanou klisnu ke skvělému finiši. Třetí byl na skoky se z rovin navrátivší Popinjay.

„Valach potřebuje mít svůj klid na špici. To se dneska povedlo. Žokeji se navíc povedlo odhadnout tempo,” řekl trenér vítězného hnědáka Dalibor Török, který měl pro angažovaného žokeje slova chvály. „Zranil se nám náš stájový jezdec Daniel Vyhnálek. Na poslední chvíli po startce je těžké sehnat kvalitního jezdce. Sáhli jsme po Benoitovi Claudicovi, který se vrátil ze svého angažmá zpátky do Francie. Líbilo se mi, jaké v obou dostizích zvolil tempo, jak seděl na koních,” řekl Török.

Francouz se nejprve předvedl v sedle podruhé startující Nanamixy, kterou vedl na špici dostihu stejně ofenzivně jako později valacha. Dcera výborné Nany D´Anjou dlouho udávala tempo, pak se ovšem prosadil největší favorit Fort Medoc a žokejem Janem Faltejskem. Před klisnu se dostal ještě svěřenec Pavly Váňové La Salinero s Janem Kratochvílem.

 

Šňůru vítězství prodloužil na čtvrté v řadě pětiletý Naarden se svým stálým jezdcem Adamem Čmielem. Výbornou stájovou formu potvrdil v Ceně Dostihového klubu zástupce stáje Cardboard Copper Scape, když porazil prvního favorita Conspirationista.

 

Sobotní dostihový den začíná ve 13 hodin, jejím vrcholem bude IV. kvalifikace na 132. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou.