Tisková zpráva DS Pardubice: pro Velkou chybí Theophilos, pole je ale široké

Přihlášky na Velkou pardubickou: Chybí Theophilos, pole favoritů je ale široké

 

Pardubice, 22. září 2022 – Ve čtvrtek 22. září byly zveřejněny přihlášky na 132. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. Na listině je 17 jmen včetně zahraničních hostů. Nechybí obhájce loňského vítězství Talent, naopak schází jméno vítěze z roku 2019 Theophilose, který se zranil.

 

Po přihláškách a týden před uzavřením startovních listin začíná mít 132. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou konkrétnější podobu. Z dvaadvaceti koní kvalifikovaných na Pardubickém závodišti je přihlášeno 14, zbývající trojici tvoří koně z Irska a z dostihové stáje Scuderia Aichner.

Nejvíce svých svěřenců přihlásil trenér Stanislav Popelka, který by rád na startu letošního ročníku Velké pardubické viděl vítěze poslední kvalifikace Imphala v doprovodu Lombarginiho a také dvanáctiletého Strettona, který je druhým nejstarším adeptem na start ve 132. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. Čtveřici koní posílají otec a syn Váňové. Ten starší chce uspět s vítězem z roku 2017 a nejstarším v poli, třináctiletým No Time To Lose a nováčkem ve Velké pardubické Dusigroszem. Váňa mladší je trenérem obou koní stáje Scuderia Aichner, jejíž koně běhají prioritně na italských drahách. Jde o devítiletého Brunch Royal a také sedmiletou Santa Klaru, která je zároveň jedinou klisnou na seznamu přihlášených.

Z Irska má zájem o účast v našem nejtěžším a nejstarším překážkovém dostihu trenér Denis Hogan s Young Dev. Osmiletý bělouš letos zvítězil nad kratšími proutkami v Punchestownu, že ale má vytrvalost ukázal při absolvování téměř 6900 metrů dlouhého dostihu v Uttoxeteru.

Ze Slovenska přijedou dva svěřenci trenéra Jaroslava Brečky – mimochodem vítěze Velké pardubické před 30 lety. Kaiserwalzer a Star jsou ale v Pardubicích jako na domácí dráze.

 

Uzávěrka startovních listin a slavnostní losování startovních čísel se uskuteční v Praze v pátek 30. září 2022.

 

V Ceně Labe se objevuje jméno Night Moon trenéra Pavla Tůmy. Šestiletý ryzák stáje Dr. Charvát byl až do nepovedené závěrečné kvalifikace na letošní Velkou pardubickou neporažen. Na přihláškách do Ceny Vltavy zase figuruje dvojice koní, kteří mají podmínky pro start 132. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou splněné. Přesto jejich trenéři zvolili jiný dostih. Jedná se o Aenease trenéra Josefa Váni staršího a loňského účastníka Velké pardubické, slovenského Paris Eiffela trenéra Jána Cagáně. V krátkém crrosu – Poplerově memoriálu zase zaujme jméno vracejícího se Lodgian Whistle.

 

Konkrétní podobu všech přihlášek najdete na http://dostihyjc.cz/prihlasky.php?id_den=10167

 

 

PŘIHLÁŠKY DO 132. VELKÉ PARDUBICKÉ SE SLAVIA POJIŠŤOVNOU

 

ARGANO, 8

Marek Šimák

70,0

 

Liška Martin

BRUNCH ROYAL(FR), 9

Scuderia Aichner SRL

70,0

 

Váňa ml. Josef

DULCAR DE SIVOLA(FR), 9

DiJana Dobšice

70,0

 

Jirčáková Vendula

DUSIGROSZ(FR), 9

Joly

70,0

 

Váňa st. Josef

CHICNAME DE COTTE(FR), 10

Quartis-Zámecký Vrch

70,0

 

Vítek Pavel

IMPHAL(POL), 9

Quartis-Zámecký Vrch

70,0

 

Popelka Stanislav

KAISERWALZER(GER), 9

DS Millennium (SVK)

70,0

 

Brečka Jaroslav

LOMBARGINI(GER)*, 11

EŽ Praha a.s.

70,0

 

Popelka Stanislav

MR SPEX(GER), 8

Lokotrans

70,0

 

Urbánek Luboš

NO TIME TO LOSE(GB), 13

Paragan Horseboxes s.r.o.

70,0

 

Váňa st. Josef

PLAYER, 10

Nýznerov

70,0

 

Kvapilová Lenka

SACAMIRO, 9

Jezdecký oddíl Beňov

70,0

 

Petříková Eva, Ing.

SANTA KLARA(IRE), 7

Scuderia Aichner SRL

68,0

 

Váňa ml. Josef

STAR(GER), 11

MPL Racing (SVK)

70,0

 

Brečka Jaroslav

STRETTON, 12

Nýznerov

70,0

 

Popelka Stanislav

TALENT, 11

DS Kabelkovi

70,0

 

Kabelková Hana

YOUNG DEV(IRE), 8

Liam Mulryan (IRE)

70,0

 

Hogan Denis