Seménka: Další klasika,další umístění?

Stejně jako před týdnem do Mostu, i tentokrát do Prahy pojede trenér Zdeněk Seménka s ambicí uspět v klasickém dostihu. Poté, co z Mostu přivezla jeho svěřenkyně Dally Top druhé místo, se pokusí o další úspěch ve Velké jarní ceně s hřebcem Like Magic, který se dosud českému dostihovému publiku nepředstavil.  A přece by nebylo radno nad jeho ambicemi ohrnovat nos.

Life Magic zahájil letošní sezónu ve Francii  a i když se výsledkově neprosadil, už z tohoto startu se Zdeněk Seménka mohl vracet minimálně s částečnou spokojeností:  „Jezdil ho tam Bajuržan Murzabajev a moc se mu líbil.  Viděl v něm koně, který  se určitě zlepší,“ říká trenér Seménka na konto prvního startu.  Ještě nadějnější bylo ale z pohledu jeho svěřence druhé běhání, které absolvoval v klasickém trialu v Bratislavě. V něm dokončil na třetím místě za maďarským vítězem,  jedna délka ho dělila od pozdějšího vítěze Velké jarní ceny na Slovensku Darling in Pink.  A tato skutečnost  je pro Life Magic zajímavým doporučením.

„Myslím, že pražská dráha by mu mohla pasovat líp než ta bratislavská,  takže si  v neděli naděje na nějaké umístění děláme. Pokud se  povede průběh tak, aby mohl ukázat svůj závěr, věřím, že  výsledek nebude špatný,“ je přesvědčen trenér Seménka. „Konkurence je tu určitě větší než u klisen, ale myslím, že našemu koni můžeme věřit,“  dodává.

Proč volil před pražskou klasikou cestu slovenské předzkoušky? „Jsme domluvení, že se pokusíme uspět v českých klasikách, jenže česká předzkouška se běhá na 1400 metrů. A tak jsme se rozhodli jít cestou bratislavské předzkoušky,“ vysvětluje na konto koně, o kterém mluví jako o velkém pohodáři s kterým je v dostihu snadná domluva.   Jak pohodově se ale za asistence žokeje Lišky domluví, to bude jasné až zítra…