Ženy známých mužů – Dana Svobodová

Pochází z Pardubic, vystudovala Střední školu dostihového sportu a jezdectví a jejím velkým koníčkem je gastronomie. Dana Svobodová, brunetka s milým úsměvem, milující horory, zvířátka a dobré jídlo, které umí i sama připravit. Partnerka rovinového šampiona 2019 Adama Floriana, s nímž na konci srpna letošního roku čeká rodinu.

Začněme víceméně obligátní otázkou, kdy a kde jste se s Adamem seznámili?

Poznali jsme se v Drážďanech v Rennstall Richter, kde jsem pracovala jako pracovní jezdec a Adam tam každý den dojížděl.

Byla to láska na první pohled, jak známe třeba z amerických filmů?

Nebyla, představte si, že se nechal uhánět půl roku. A pak jednou za mnou přijel a myslím, že se hned také zamiloval. Po prvním jídle, které jsem uvařila.

Evidentně jste zabodovala dobrým jídlem, čím on?

Čím si mě získal? Svou skromností, dobrou povahou a svým pověstným klidem. Vždy, když jsem se na nějakém koni bála, jen on mě dokázal uklidnit.

Jakou vlastnost na něm nejvíce obdivujete?

Nejvíc na něm obdivuji, jak je čestný a pracovitý. Je opravdu jeden z mála lidí, který když něco slíbí, tak to také dodrží, a to jak v osobním, tak i pracovním životě.

Dokáže vás něčím i naštvat?

Štve mě tím, že se bojí komunikovat s lidmi a do všeho ho musím nutit. Až později pak zjistí, že vlastně o nic nešlo a ještě mu to prospělo.

Jste si v něčem povahově podobní?

Vůbec, naopak si myslím, že jsme úplně odlišní. Jsme důkazem toho, že protiklady se přitahují…

Jak rádi trávíte volný čas?

Většinou spánkem, procházkou s pejsky nebo vařením. Adam jezdí k paní Kabelkové, a když tam dojezdí, pokračuje na kliniku v Heřmanově Městci, kde pracuje. Když už má tedy volno, tak nejraději odpočívá a já s ním.

Brzy přivítáte na svět prvního společného potomka…

Miminko by se mělo narodit 22. srpna, přičemž kdyby se zadařilo a přišlo o den dřív, bude to na mé narozeniny. Bude to holčička a přála bych si, aby to byla lvice po mně. Adam se modlí a doufá, že to tak nebude, protože ví, že to se mnou není vždy lehké a nechce mít doma dva generály (smích). Jmenovat se bude Sofinka.

U jaké činnosti se s Adamem nejčastěji zasmějete?

Nejčastěji se smějeme jeden druhému, protože nejvíc nás baví „šikanovat“ toho druhého.

Kdybyste váš vztah měla charakterizovat jednou větou – jak by zněla?

Náš vztah se dá charakterizovat klidně i jedním slovem – Itálie (smích). 

foto: archiv Dany Svobodové