Zimní královnou je Willemine

Martinu Laubemu v sedle Willemine patřil  vrchol dnešního odpoledne v Karlových Varech. V souboji nejlepších dvouletých klisen potvrdili reprezentanti stáje Lokotrans, že karlovarské vrcholy dvouletých jim letos náramně vycházely, když podruhé startující Willemine  v Ceně Zimní královny DS Pegas pod vedením Martina Laubeho nenechala nikoho na pochybách o svých kvalitách. Výtečnou bilanci víkendu dalšími dvěma zásahy do černého  vylepšila Jiřina Andrésová, které nyní patří v její nejúspěšnější sezóně kariéry první pozice v žokejském šampionátu České republiky.

Mílový test dvouletých klisen o 550 000 korun měl být odvetou Niamhtree za porážku z Ceny Masise, jenže  majitelka dvou vítězství a jednoho druhého místa z dosavadních startů nakonec  nestačila hned na dvě soupeřky a musela e spokojit s třetím místem. Vítězství ukořistila Willemine s přehledem o jednu a půl délky před Shining Sky. Ta po minulém vítězství v Karlových Varech potvrdila, že se jí na západočeské dráze daří a stáj Březová v ní má jistě zajímavé vyhlídky pro tříletou sezónu.  Další dvě  místa na tabuli si rozebraly reprezentantky centrály trenérky Vocáskové v pořadí Niamhtree, Riwetta, uzavřela ji pak reprezentantka sponzorské stáje  Komtesa.

Dvoukilometrovou Cenu Jockey Clubu ČR  jako největší dnešní dostih starších koní v Karlových Varech vyhrál suverénně čtyřletý svěřenec Štěpánky Myškové Odsonne pod vedením Milana Zatloukala, který navázal na bratislavský úspěch a své trenérce zajistil jubilejní dvacáté vítězství na rovinách.   Jiřina Andresová vyhrála postupně handicap Cena Nadace města Karlovy Vary s Meannah trenéra Nagyho a poté také Cenu společnosti Tipsport s Jelly Desbois.   Už druhé karlovarské vítězství si letos zapsala také sedmiletá Bettsut s Martinou Havelkovou. Její trenér Karel Héč tak zaznamenal druhé vítězství v letošním roce a to znamená, že poprvé od roku 2015 se mu v sezóně podařilo na trenérské konto zapsat více než jeden vyhraný dostih