Saudi Cup: Dvě česká jména mezi 1400 zájemci

Dvojice potenciálních českých účastníků, to je vizitka přihlášek pro čtvrtý ročník mezinárodního mítinku při Saudi Cupu. Nejbohatší dostih světa koncem února tradičně provází doprovodný program, při kterém mají pořadatelé ambici nalákat velkou mezinárodní konkurenci, a ani letošní edice není výjimkou. Do Rijádu se hlásí koně trénovaní v 2 zemích světa.

České přihlášky má na svědomí tréninková centrála Ingrid Koplíkové Janáčkové. Jak trenérka avizovala, do Saudi International Handicapu na 2100 metrů o půl milionu dolarů by ml být chystán Stronger Together, který se loni umístil v českém derby. Druhou akvizicí by měl být Vivernus, hlášený do Saudi Derby na 1600 metrů na pískové dráze. Saudi Derby je součástí hlavního programového bloku při Saudi Cupu a jeho dotace je jeden a půl milionu dolarů.

Na mítink, kde se letos rozdělí 24. a 25. února celkem 35,35 milionu dolarů  je hlášen 1400 koní včetně šesti stovek zahraničních. Samotný Saudi Cup  v letošním ročníků nalákal přihlášky celkem 47 vítězů dostihů gr. 1, mezi nimiž nechybí domácí obhájce vítězství Emblem Road,  ani loni v Saudi Cupu druhý, a následně v Dubai World Cupu vítězný Country Grammer.