Ženy známých mužů – Zuzana Pavlíčková

S koňmi začínala u trenéra Pavla Vrby v Rokytnici, odkud také pochází. Později jezdila pro trenéra Havlíčka, který ji mnohé naučil. Koně, ač se jim nikdy nevěnovala profesionálně, se stali jejím osudem a sehráli podstatnou roli i při výběru životního partnera. V nejnovějším díle seriálu Ženy známých mužů zamíříme na Moravu a představíme vám sympatickou, ve znamení býka narozenou blondýnku, která miluje černou barvu, pole dance, a od 22. února 2020 je manželkou rovinového žokeje a chovatele koní Jakuba Pavlíčka.

Kdy a kde jste se s Jakubem seznámili?

Seznámili jsme se před čtyřmi lety na dráze ve Slušovicích, kde jsme spolu jezdili rychlé práce.

Byla to láska na první pohled?

U Kuby asi ano, já k tomu došla postupně.

Kterou vlastnost na svém manželovi nejvíce obdivujete a čím vás dokáže zaručeně vytočit?

Obdivuji jeho pevnou vůli, která mu umožňuje dělat práci, kterou miluje. A čím mě štve? Asi tím, že když mu něco říkám, tak mě nevnímá.

Jak těžké je pro vás mít muže, který si neustále hlídá ručičku váhy, hodně cestuje a k tomu ještě odráží „nájezdy“ fanynek?

Naučila jsem ho jíst pravidelně, menší porce a nehladovět, takže s váhou už úplně problémy nejsou. Bez pravidelného běhání se to ale neobejde. Co se týká cestování na dostihy, když jsme byli sami dva, šlo to, jezdili jsme spolu. To se ale změnilo po narození malé. Teď už je ale větší, takže když to půjde – protože máme dva koně, o které se musí vždycky někdo postarat –budeme na dostihy jezdit všichni.

Máte malou dceru, kdo jí vybral jméno, a komu z vás se více podobá, ať už povahou nebo vzhledem?

Jméno jsme vybírali společně a docela jsme se shodli. Chtěli jsme jméno, které není úplně časté. Povahově je dost specifická, z každého z nás má něco, vzhledově je dost na tatínka, po mamince má alespoň oči a ty nezapře. (smích)

Chtěli byste, aby se do budoucna věnovala koním, nebo jí spíš budete držet zpátky?

Co se týká koní, bude asi dost těžké ji držet zpátky, když v tom vyrůstá. Všeobecně má ráda zvířata, takže ji necháme, ať se rozhodne, jak chce.

Co vše se pro vás změnilo po narození dcery a čí je Sandra větší mazel?

S narozením dítěte se mění vpodstatě všechno, člověk přehodnotí svoje priority, začne přemýšlet jinak a celý svět se vlastně točí jen kolem malé. Vzhledem k tomu, že s malou trávím nejvíc času já, tak je to maminčin mazel, ale když potřebuju odjet a něco zařídit, bere na milost i tatínka. (smích)

Co vás všechny dohromady nejvíce baví, když se najde chvilka volna?

Moc volna nemáme, ale když náhodou je, jedeme za rodinou.

Jak si představujete ideální dovolenou, a na kterou z dosavadních, nejraději vzpomínáte?

Ideální dovolená? Asi někde u moře, ale vzhledem k tomu, že máme dva dostihové koně, jak už jsem zmiňovala, spokojíme se i s prodlouženým víkendem na wellness.

S Jakubem žijete čtyři roky, z toho již téměř tři jste manželé a rodiče. Jak byste charakterizovala váš vztah jednou větou?

Občas je to Itálie, ale to ke vztahům asi patří.

foto: Romana Nevěřilová a archiv Zuzany Pavlíčkové