Ženy známých mužů – Lucie Zeithamer

Koně jsou její láskou odmalička. Nejdříve se věnovala parkurům, pak ji okouzlil svět dostihů, aby nakonec skončila u westernu. V dalším díle našeho seriálu o drahých polovičkách známých mužů dostihového sportu jsme si povídali s Lucií Zeithamer, manželkou majitele úspěšné stáje Cajdašrot, která v posledních letech sbírá úspěchy především na francouzských drahách.

Kdy a kde jste se Josefem seznámili? Byla to láska na první pohled?

Seznámili jsme se na jaře 2011 ve stáji Radotín, když jsme měnila ustájení svých koní. Chodit jsme spolu začali až na podzim téhož roku, takže láska na první pohled to nebyla.

Jakou vlastnost na svém partnerovi nejvíce obdivujete?

Nejvíc na něm obdivuji jeho cílevědomost.

Vaše manželství vypadá velice idylicky a na první pohled je znát, že se máte opravdu moc rádi. Existuje něco, čím vás manžel dokáže naštvat?

Není to vždy stejná věc, ale občas se mu to povede, nicméně hned si to pak vysvětlíme.

V roce 2015 jste se vzali. Jak na svůj den D vzpomínáte s odstupem několika let?

Naše svatba byla netradiční a nádherná. Měli jsme tam oba to, co nás těší (koně a motorky), navíc ve skvělé společnosti lidí, které máme oba rádi.

Společně vychováváte pětiletého syna Pepíčka, komu z vás se více podobá?

Když se Pepíček narodil, byl krásný po mamince, a to mu zůstalo. Povahou je ale celý tatínek. Aktuálně ho nejvíc baví stavění lega a elektrická motorka, na které rád jezdí. Občas si však chce sednout i na koně.

Váš manžel je velký romantik, který vám rád kupuje květiny a dělá radost. Jaký nejhezčí dárek jste od něj kdy dostala?

Můj manžel mě neustále něčím překvapuje. Který dárek byl ten nej? To až tak úplně říct neumím, protože každý dárek má své kouzlo. Někdy je to maličkost, co potěší, jindy praktická věc, kterou zrovna potřebujeme. První dárek k Vánocům byla Ebinka - štěňátko Jack russelterriera, kterou máme doma dodnes.

V uspěchané době, jako je nyní, je dobré umět relaxovat. Jak si představujete takovou ideální dovolenou?

Ideální dovolená je pro nás hlavně o odpočinku. Oba máme své zájmy, a když jsme doma, snažíme se jim věnovat. Takže čas na odpočinek moc nemáme.

Oba vás baví koně a motorky, jaké další společné zájmy ještě sdílíte? A co v poslední době u vás vítězí – spíš motory nebo koňská síla?

Dalším naším hobby je cestování, pak výlety na kole a koncerty, když máme zrovna čas. Co se týče koní a motorek, řekla bych, že ani motorky, ani koně, nemají navrch, je to tak nějak půl na půl.  Pokud mám čas, doprovázím svého manžela na tréninky motorek nebo on mě na koně. Někdy trénujeme i každý zvlášť.

Jak je vidno, volného času jen tak pro sebe asi příliš nemáte. Když se ale poštěstí, co ráda podnikáte?

Máte pravdu, chvilku pro sebe mám opravdu jen zřídka. Když se najde, ráda relaxuji s kámoškami na wellnes nebo si jen tak zajdeme na kávu či víno a klábosíme.

Kdybyste měla charakterizovat své manželství jen jednou větou, jak by zněla?

Je to jedno velké dobrodružství. 

Foto: archiv Lucie Zeithamer