Faltejsek: Lenka Neprašová to s Kings Rockem zvládla

Zatímco žokej Jan Faltejsek v neděli startoval s tandeme svěřenců Zdeňka Seménky ve francouzském Lyonu a v obou případech s nimi dokončil na níže dotovaných umístěních, svěřenec Alžběty Faltejskové Kings Rock v barvách rodinně stáje triumfoval v italském Trevisu a zajistil první oficiální vítězství žákyni Lence Neprašové, která si těžko mohla přát vydařenější italskou dostihovou premiéru.

„Já jsem byl se Zdeňkem Seménkou už dlouho předem domluvený, že zkusíme ty starty ve Francii,“ vysvětluje angažmá Jan Faltejsek. „Spolupracujeme spolu pravidelně už celkem slouho, a dohodl jsem se s ním i tentokrát. V případě z Trevisa navíc ještě začátkem března nebylo vůbec jasné, jestli ty dostihy nakonec budou, těžko se tam dalo něco plánovat.  Lenka Neprašová Kings  Rocka navíc zná z práce, už nějakou dobu dojíždí na Osvinov k trenérce Baštové i k nás, a byl jsem přesvědčený, že svou roli společně zvládnou.“

A to se také povedlo. Zkušený Kings Rock s mladou jezdkyní odvedl profesionální – a vítěznou – práci. „On je to takový dobrý kůň na zaučení, moc dobře ví, jak se má v dostihu chovat,“ dodává Jan Faltejsek. „Není to nějaká velká hvězda, ale poctivý kůň, který si to své v dostihu odvede.  Pro Lenku je určitě dobře, když dostane k ježdění takové koně, může ji to v její kariéře posunout. Při prvím vítězství všechno zvládla, jak bylo potřeba,“ myslí si zkušený žokej, který se podílí i na přípravě svěřenců své manželky.

V jezdecké roli v letošním roce Jan Faltejsek předpokládá pokračování v podobných obrysech, v jakých se jeho kariéra octla před loňským zraněním, což ostatně dokumentovalo i nedělní francouzské angažmá.  A jak po svém lednovém návratu do dostihů po zdravotní pauze Jan Faltejsek, který před týdnem právě v Trevisu zaznamenal první letošní vítězství, cítí? „Cítím to tak, že je na čem pracovat, ale prozatím to jde celkem dobře, hlava je v pořádku a v dostizích to celkem vychází,“ dodává Jan Faltejsek.