Ve středu ve Štrasburku bez vítězství

Kvartet koní v českém tréninku se ve středu krátce po poledni představil na závodišti ve východofrancouzském Štrasburku. Nejprve se na rovině představila dvojice klisen z tréninku Ingrid Janáčkové Koplíkové Ballerina a Rise Above. Prvně jmenovaná klisna odskočila do dostihu v pozici favoritky, ale nenaplnila ji a proběhla na šestém místě s poměrně velkou ztrátou na vítěznou Swag Girl, která v prodejce na 1400 metrů debutovala. Rise Above doběh osmi tříletých klisen uzavřela.

O půl hodiny později se vydal do steeplechase na 4200 metrů osmiletý Prince d’Orage. Svěřenec Josefa Váni mladšího se v první části držel ve druhé polovině dvanáctihlavého pole, ale postupně se dostával mezi špičku. Do cílové točil na druhém místě, ale ještě jej předstihl Galopin des Obeaux. Prince d’Orage se vrátil na dráhu po zimní přestávce a vybojoval solidní třetí místo.

Stejně jako Ballerinu favorizovali francouzští sázející i Lord Dragona v dostihu přes haies (lehčí skoky) na 3800 metrů. Z osmi zimních startů v Cagnes sur Mer a Pau si připsal pět dotovaných umístění, a to zřejmě mluvilo v jeho prospěch. Od začátku se Lord Dragon držel blízko vedení, už na protilehlé se dostal na druhou příčku, ale všechny pokusy atakovat vedoucího Messi Blue byly marné. Lord Dragon v cíli na vítěze ztrácel pět délek. Od podzimního návratu 8. října v Pardubicích zvládl sedmiletý valach již jedenáctý start a pouze třikrát nedosáhl na dotaci, bohužel také nezvítězil.

Ve čtvrtek absolvuje listed na 2400 metrů v St. Cloud Stronger Together v sedle Cristianem Demurem a bude mít osm soupeřů.