Baffert pošle koně do Preakness Stakes

Trenér Bob Baffert je zpět na startu amerických klasických dostihů. Legendární trenér se svými svěřenci nemohl v amerických klasikách startovat od okamžiku, kdy byl v roce 2021 byl jeho vítěz Kentucky Derby Medina Spirit z nejslavnějšího amerického dostihu diskvalifikován pro doping . Sobotní Preakness Stakes by ale měl v Pimlicu absolvovat Baffertův svěřenec National Treasure a legendární trenér tak podle serveru Bloodhorse jeho zásluhou spatřil světlo na konci tunelu.

Baffert po dopingové aféře „vyfasoval“ dvouletý zákaz startu svých svěřenců v Churchill Downs a proto nemohl ani letos poslat své svěřence do Kentucky Derby, další americké dostihové judikatury ale v trestu pro něj tak přísné nebyly a tak v Baltimoru už nyní jeho svěřenci mohou trénovat i startovat.

V loňském roce Bafferta opustili někteří majitelé a populární trenér nashromáždil „jen“ 294 startů, což je jeho nejnižší počet od roku 1994. National Treasure je v sobotu v Pimlico předběžně třetím favoritem dostihu, který bude pokusem hrdiny Kentucky Derby Mage o pokračování cesty za ziskem klasické Trojkoruny.