Baffert je zpět. Na Preakness Stakes se radoval i plakal (+ video)

Sedmdesátiletý Bob Baffert je definitivně zpět. Legendární trenér vyhrál poosmé klasické Preakness Stakes zásluhou svého svěřence National Treasure, jehož k triumfu dovedl zkušený John Velasquez.  Triumf na závodišti Pimlico Racecourse  zároveň znamenal konec tažení za Trojkorunou v podání Mage, který do cílové roviny točil s velkou ztrátou na nejlepší a nestihl více než třetí místo.

Pro Bafferta bylo odpoledne v Baltimore hořkosladké, protože v průběhu rámcových dostihl přišel pro fatální zranění o dalšího ze svých svěřenců Havnameltdown, a tak se ze svého rekordního počinu ani příliš neradoval. Radovat se příliš nemohou americké dostihy ani jako celek, protože     ztrát na koňských životech je letos  bohužel mnoho. Samotný  mítink při Kentucky Derby v Churchill Downs přinesl ve dvou týdnech  osm ztracených koňských životů a to je pro americké dostihy smutný rekord.

Preakness Stakes se v Baltimore konaly po 148. a Baffert svým osmým zásahem překonal trenéra RW Waldena, který nastřádal svých sedm vyhraných dostihů ještě v 19. století. Pro Johna Velasqueze šlo o první vyhrané Preakness Stakes