Foret: Ignacius Reilly jako zamlada

Reprezentant stáje V3J  Ignacius Reilly se podruhé zapsal do listiny vítězů Velké květnové ceny.  Její předloňský hrdina se po přechodu do tréninku Evy Záhorové v největším českém jarním mílovém testu starších koní nijak extrémně nezapotil, aby pod vedením Petra Foreta porazil kvalitní  konkurenci vedenou loňským nejlepším českým tříletkem Josephinem. Ten ale stačil ve své letošní české premiéře jen na třetí místo, když progres potvrdila svěřenkyně Jana Ráji Heidi High.

Ignacius Reilly v cílové rovině připomněl své nejlepší doby, což potvrdil i vítězný Petr Foret. „Byl takový jako zamlada, stejný, jakého ho znám. Ukázalo se, co umí, když ho nic nebolí. V dostihu si to sám hlídal, v cílové rovině  byl na pozici a já mu tam pomohl na posledních tři sta metrů.  Nebylo to nic moc složitého,“ pochvaloval si Petr Foret  koně, s kterým si zapsal už třetí jedničkové vítězství.

S majiteli stáje V3J nemá žádnou rámcovou dohodu, připouští ale, že se na podobné koně jako Ignacius Reilly vrací rád.  „Jsou to kvalitní koně, a když je možnost a zájem, rád se na ježdění dohodnu. Mám samozřejmě závazky ve své stáji, ale když občas to vyjde, a už tak pro ně jezdím celkem dlouho,“ popisuje žokej, který si ve Velké květnové ceně zapsal šedesáté vítězství v dostihu nejvyšší úrovně.

Jestli vyjde návrat do sedla Ignacia Reillyho i pro příští start, to je v tuto chvíli nejisté, ostatně ani Václav Luka starší neodtajnil možné další působení momentálně největší hvězdy stáje V3J.  „Uvidíme, jestli to příště vyjde,“ dodal Petr Foret.  Pokud by to ovšem vyšlo. Pro soupeře by taková informace signalizovala nejvyšší stupeň alarmu. Tomuto tandemu se totiž daří skvěle.