Havelková: Naší výhodou jsou v Mostu nízké váhy

Vrcholná událost zítřejšího vrcholu mosteckého odpoledne, Cena první dámy ČR (2200 m, 150000 Kč) má na startu dva reprezentanty stáje Pure Nutrition trenérsky Martiny Havelkové. Culihracha, který v posledním startu v Mostu vyhrál na stejně dlouhé trati, povede v dostihu sama trenérka, v sedle nejníže zatíženého účastníka dostihu Kenshibu bude Taťána Mášová. Jak zítřejší dostih vidí Martina Havelková z pohledu ambicí svých koní?

„Věřím samozřejmě, že to bude dobré, ale pro Culihracha může být problém to, že počasí je v posledních dnech na suchu. Jeho minulé vítězství bylo na měkké dráze, on z nej je obvykle na měkku docela jiný kůň. Nechci říct, že by na tvrdu neutíkal, ale určitě to pro něj může být velký rozdíl.“

Kenshibu, který startoval v neděli v Praze a skončil pátý v testu druhé kategorie, má před sebou třetí letošní a šestatřicátý životní dostih. „Jemu to ale nevadí, věřím, že se s dalším startem zítra srovná. Jeho výhodou je, že nosí velmi nízkou váhu, to pro něj může být dobré,“ myslí si Martina Havelková.

Za koně, na které je třeba na startu dávat pozor, považuje především slovenskou návštěvnici Palmeru a třetí z mosteckého Memoriálu Vlastimila Smolíka Whirl Wind Girl. „Palmera je určitě kvalitní, ale v Mostě to nezná, uvidíme, jak se jí tam povede. To Whirl Wind Girl je určitě kvalitní soupeřka,“ dodává na konto klisen, jejichž dosavadní výsledky je společně poslaly k nejvyššímu zatížení mezi osmi účastníky sobotního mosteckého handicapu.