Sparkle Shout zazářila v Ceně první dámy

Cena První dámy ČR, největší dostih dnešního programu na mostecké dráze, se stal kořistí pětileté Sparkle Shout. Žokej Petr Foret v jejím sedle zapsal své letošní desáté vítězství, z toho polovinu už jich přitom má na kontě z dostihů nejvyšší kategorie.  V sedle druhé favoritky dostihu přitom na poslední chvíli nahradil Arslana Kardanova.

Stáj Evy Nieslanikové za nezdůvodněnou změnu jezdce musí zaplatit pokutu 2500 korun, angažmá specialisty na velké dostihy se jí ale nakonec vyplatilo a mohla tak zapsat kulatý  80. triumf pro oranžovobílé barvy.  Tempo dostihu diktoval dlouho tempař Vévoda před slovenskou favoritkou Palmerou, u distance ale postrčil žokej Foret k čelu Sparkle Shout a ani velký závěr American Charlieho už na jejím vítězství nic nezměnil. Palmera uhájila třetí místo před Culihrachem. Pro pětiletou Sparkle Shout jde o druhé vítězství při třiadvacátém startu její kariéry poté, co naposled vyhrála jako dvouletá v Karlových Varech.

Na úvod odpoledne v testu tříletých na mílové trati potvrdil kvalitu účastník Velké jarní ceny Fortune Gold s Tomášem Lukáškem. Fortune Gold sedmý životní start proměnil v první vítězství, Handicap čtvrté kategorie Cena Tipsport poté  na 1400 metrech přinesla úspěch Petru Foretovi se Summer City trenérky Kateřiny Berthier.  Ta podle statistiky Jockey Clubu zapsala malé jubileum sedmdesátým vítězstvím své kariéry.  To její trenérský kolega Petr Kříž má po Mostu ve stejné statistice zapsánu desítku zásluhou úspěchu sedmileté Gilienne, jež pod Taťánou Mášovou vyhrála stejně dlouhý handicap třetí kategorie.

Sprinterskou Cenu Hipodromu Most vyhrál jistě o tři čtvrtě délky pětiletý Shershab pod Milanem Zatloukalem. Pro trenéra Radima Bodláka šlo jeho zásluhou o první vítězství na mosteckém hipodromu po deseti letech, Shershab si zapsal po úspěchu v Bratislavě druhé vítězství v řadě a důrazně klepe na dveře zdejší elitní sprinterské společnosti,

V Ceně psích návštěvníků si první letošní společné vítězství zapsali manželé Andrésovi, úřadující šampionka žokejů Jiřina Andrésová dovedla k triumfu v 2000 m dlouhém testu v premiérovému zásahu jeho kariéry pětiletého Svena, svěřence Dušana Andrése. První letošní vítězství zaspala i žákyně  Karolína Hrošková, která s Hankem Moodym vyhrála o kategorii výše položenou a stejně dlouhou Cenu Dostihového klubu. V závěrečném dostihu páté kategorie si zapsal ve dvacátém startu první vítězství svěřenec Jiřího Chaloupky Tom Jovi, jehož vedla letos potřetí vítězná Eva Buriánková.