Josef Aichner: Pardubice jsou pro nás lákadlem

 Majitel Josef Aichner v posledních letech pravidelně vládne italským překážkovým dostihům. Především zásluhou svěřenců Josefa Váni  mladšího si prakticky pronajal největší dostihy sezony na závodišti v Meranu,  a  jenom třeba samotný L´Estran vyběhal na dostihových drahách více než 13 milionů korun. V poslední době je ale stále patrnější, že je Josefu Aichernovi Itálie poněkud malá, a jeho barvy se objevují často i ve Francii  - a také v České republice.

Ve Francii se letos podíval zásluhou devítiletého Suroita do pařížské Grand Steeple Chase, a i na  českých drahách pošilhává po nejvyšších metách. V sobotu se osobně zúčastnil pardubického  mítinku a ve společnosti své manželky sledoval, jak  si osmiletý bělouš Altus připsal na konto Zlatý pohár města Pardubic, zatímco Santa Klada re poté lehce kvalifikovala do letošní Velké, i když v jejím případě z toho bylo „jen“ třetí místo.

„Pardubické dostihy? Pro nás je to určitě lákadlo,“ sdělil nám Josef Aichner v Pardubících poté, co se osobně postaral o ochlazení koní své stáje v horkém odpoledni. „Dostihy  tady jsou velmi kvalitní, ale jsem přesvědčen, že v naší stáji nechybí koně, kteří právě tady můžou uspět.  Altus to ve Zlatém poháru moc hezky dokázal.“

Josef Aichner se z Pardubic tentokrát vracel bohatší o jeden pohár, ale také s vědomím, že do velké pardubické má ve stáji klisnu, která v nejslavnějším českém dostihu nemusí být do počtu.  My se do Pardubic chceme s koňmi vracet, a Velká pardubická, to je samozřejmě největší magnet. Rád bych  se v ní pokusil o úspěch,“ řekl Aichner.

Loni to zkusil poprvé, Brunch Royal ale  nakonec  dostih, do kterého nastupoval jako druhý favorit, nedokončil. Letos už Brunch Royal neprezentuje takovou výkonnost jako loni, a tak není divu, že majitel obou koní v Pardubicích konstatoval. „Naší letošní nadějí tady bude Santa Klara, dobrý kůň pro krosy., Věřím, že se jí bude v Pardubicích líbit,“ sděloval  Aichner po vyhlášení Zlatého poháru. Klisna krátce poté jeho naděje potvrdila, a  tak se už nyní může těšit na podzimní Velkou.