Denisa Sikorová: Štěstí se usmálo i na mě!

Jeden den, dvanáct žen z deseti zemí a tři dostihy, které rozhodnou, o tom, která z jezdkyň se stane královnou pro letošní rok. Své zastoupení bude mít v neděli 24. září v Madridu i Česká republika, a to dokonce dvojnásobné. Úřadující českou rovinovou šampionku Jiřinu Andrésovou doplní ještě dívka, která v letošním roce na Pyrenejském poloostrově doslova řádí. Dvaadvacetiletá Denisa Sikorová, jezdkyně, které aktuálně patří čtvrtá příčka v šampionátu profesionálních jezdců a jež dostala od pořadatelů divokou kartu...

Překvapila vás nominace mezi úspěšné rovinové jezdkyně světa?

Upřímně jsem to nečekala, protože jsem Češka se španělskou licencí a od začátku bylo jasné, že pořádající zemi budou reprezentovat domácí Španělky. Nakonec se ale štěstí usmálo i mě!

Na co se nejvíc při této akci těšíte?

Asi na celkovou atmosféru, na to, že trochu poznám holky z venku a uvidím je v akci.

Kolik dostihů vás v neděli čeká?

Jezdím jich sedm, včetně prestižní Villamejor(španělský St Leger – pozn. red.), ale do hodnocení utkání jezdkyň se započítávají jen tři. Těším seneskutečně a věřím, že to bude nádherný den.

Do tří bodovaných dostihů vám byli koně vylosováni. Co říkáte na svůj los, a která z účastnic podle vás má největší šanci na celkový triumf?

Koníky, co jsem si přála, sice nemám, ale špatné koně mi los nepřisoudil. Uvidíme tedy, jak se s cizinkami poperu na své domácí půdě. Myslím, že i to může podstatně zamíchat kartami – znalost dráhy, koní, které jezdíte i těch, v jejichž sedle se objeví soupeřky. A můj tip? Líbí se mi Francouzka Marlene Meyer, se kterou se znám a vím, že jezdí moc dobře.

Do Madridu dorazí také Jiřina Andrésová, první žena v české historii, která se vloni dokázala prosadit v rovinovém šampionátu mezi muži…

Na Jiřku se moc těším. Už několik dní spolu komunikujeme ohledně losování, koní i celé akce. Už se těším, že jí budu moci tady vše ukázat a pomoci jí, stejně jak mi ona pomáhala při mých začátcích v Česku.

Jezdíte dva favority a ani vaše třetí rito nevypadá špatně, s jakým výsledkem budete po neděli spokojená?

Ráda bych se umístila co nejlíp, ale hlavně si to jdu užít a změřit své síly s jezdkyněmi z jiných zemí.