Anna Lebdušková: Netušila jsem, že bych mohla vyhrát

Ráda běhá, a to nejen kvůli váze, ale především proto, aby si vyčistila hlavu. Jejím koníčkem kromě koní je bojové umění Taekwon-do, v němž slavila úspěchy ještě předtím, než jí cestu zkřížili dostihoví koně. Anna Lebdušková, jeden z mladých talentů, který se zrodil v Ponylize a zdatně pokračuje vstříc svému snu prosadit se v rovinových dostizích a jednou se postavit na start Velké pardubické…

Aničko, v neděli jste získala prostřednictvím klisen Dontellyourmother a N´Oublie Pass první double své kariéry…

Byl to zážitek, který si budu pamatovat už navždy. Kobylce N´Oublie Pas jsem věřila, ale zároveň jsem věděla, že to nebude lehké. Vítězství s Dontellyourmother bylo pro mě osobně obrovským překvapením.

Tím bylo i následné vítězství v celoročním bodovaném žákovském šampionátu HipospolCupu…

Popravdě, vůbec jsem netušila, že bych mohla vyhrát. Pořadí ani body jsem nesledovala, takže výsledné první místo jsem opravdu nečekala.

Začínala jste u trenérky Lenky Horákové a pak vykonávala praxi u Jiřího Chaloupky. Kde působíte nyní a jak jste spokojená?

Aktuálně působím ve Velké Chuchli u trenérky Martiny Havelkové a víc spokojená snad už být ani nemůžu – jsem součástí perfektního kolektivu, který má skvělý přístup ke koním, takže jsem opravdu vděčná za tuto příležitost.

Na svém kontě máte aktuálně sedm triumfů, přičemž čtyři jsou letošní – jak hodnotíte právě končící sezonu ze svého pohledu?

Velmi kladně. Bohužel na začátku sezóny mi chyběla pomyslná špetka štěstí, a tak jsem na první vítězství musela čekat o něco déle, což se ale vyplatilo. A co bych si přála pro příští rok? Jezdit pravidelně jako letos a sbírat další cenné zkušenosti.

Před námi je zima, tedy období, kdy řada zejména mladých jezdců pokukuje po možnosti podívat se do zahraničí a trochu si vydělat, jazykově se zdokonalit…

Já se nikam nechystám, zůstávám v Chuchli. Zimu mám obecně ráda. Těším se, že budu odpočívat, protože to se také musí a v sezóně na to moc času nezbývá. Těším se ale i na Vánoce,kdy mohu být se svou rodinou, a na cukroví od babičky, které nikdy neodmítnu, ať je jakéhokoliv druhu. 

 foto: Pavla Pechmanová, Monika Smolková a Chuchle Arena Praha