Guillaume de Saint-Seine novým prezidentem France Galop

Členové výboru France Galop, kteří se sešli v úterý 12. prosince 2023, zvolili Guillauma de Saint-Seine novým prezidentem France Galop na čtyřleté funkční období. Guillaume de Saint-Seine získal 29 hlasů a byl zvolen ve 2. kole.

 

Kdo je Guillaume de Saint-Seine…?

Guillaume de Saint-Seine, 62 let, žije v Paříži. Chová a vlastní dostihové koně již téměř 35 let. Od roku 2015 je členem výboru France Galop a v letech 2016-2019 byl členem správní rady. Guillaume de Saint-Seine strávil většinu své kariéry v sektoru finančních služeb v Paříži a Londýně, v srdci francouzských a mezinárodních bankovních institucí. V současné době je členem výkonného výboru své instituce a má na starosti vztahy s významnými klienty především v sektoru finančních a státních institucí. Je absolventem Institutu polických studií (IEP) v Paříži a postgraduálního studia financí na univerzitě Paris IX Dauphine.

O společnosti France Galop 

France Galop je sdružení s posláním veřejné služby, které organizuje a kontroluje dostihy ve Francii. Podporou chovu a tréninku dostihových koní usiluje o zlepšení různých plemen dostihových koní, a to jak na rovinách, tak na skocích. Sdružení působí pod kontrolou ministerstva zemědělství, ministerstva rozpočtu a ministerstva vnitra. Jeho hlavními úkoly jsou: vytvářet francouzský dostihový program, zajišťovat integritu dostihů, vést boj proti dopingu, zajišťovat rozvoj pěti nejdůležitějších národních závodišť (Auteuil, Chantilly, Deauville, Paříž-Longchamp a Saint-Cloud) a pořádat na těchto místech významné akce.

Foto: France Galop