Arima Kinen pro japonskou legendu

Japonská žokejská legenda, Yutaka Také, oslavil nejlepším možným způsobem návrat do sedla po zranění. Triumfoval totiž dnes v Nakajamě v nesledovanějším dostihu Japonska, Arima Kinen v sedle čtyřletého Do Deuce. V 2500 m dlouhém dostihu o 959,860,000 japonských jenů hrdina loňského japonského derby triumfoval po boji s klisnou Stars on Earth. Úspěch si zapsal dostihu, který měl určit nejlepšího japonského koně po odchodu fenomenálního Equinoxe do chovu.

Velmi dobře si Nakajamě opět vedl Titleholder, který na sebe upoutal už v listopadovém Japan Cupu. Tentokrát se v posledním startu kariéry udržel na třetím místě poté, co Do Deuce a Stars on Earth utkali v závěrečných metrech o vítězství. Yutaka Také nakonec vyhrál svůj 81. dostih nejvyšší japonské kategorie a potvrdil svou příslušnost k nejužší japonské špičce i v letošním roce, na titulu šampiona pro rok 2023 při Christopha Lemaira to ale nemohlo nic změnit. Právě Lemaire dnes vedl Stars on Earth. V Arima Kinen se svezl také Bajuržan Murzabajev, který v sedle 130:1 outsidera Pradaria potvrdil papírové předpoklady a skončil na 14. místě.

Murzabajev ovšem potvrdil svou skvělou japonskou formu v Nakajamě v dalších dostizích a zapsal si vítězný double s Realest mezi nezvítězivšími dvouletými a s Geofront v 2500 m dlouhém handicapu.