Santa Anita: Dettoriho hattrick a Baffertův rekord

Kariéra Frankieho Dettoriho, která pokračuje na amerických drahách po jeho odchodu z Velké Británie, se dočkala prvního amerického hattricku v „nové éře“. Dettori vyhrál ve třech ze svých čtyř jízd v rámci pátečního mítinku v Santa Anitě a jeho letošní konto po třech dostihových dnech na kalifornské dráze se zatím zastavilo na pěti vyhraných dostizích.

Američtí trenéři nicméně zůstávají opatrní, pokud jde o angažování Dettoriho v dostizích na hlavní dráze, a italský rodák všechny své úspěchy počítá z dostihů, které se konaly na trávě. I v rámci dnešního mítinku na Dettoriho čeká jen jeden pokus na písku, a napilno bude mít v dalších travnatých dostizích.

Největší pozornost v Santa Anitě letos zatím poutaly San Vicente Stakes (gr.2), kde se na startu objevil druhý z BC Juvenile Muth a pro renéra Boba Bafferta získal rekordní 13. vítězství v této předzkoušce klasických testů. Reprezentant Zedan Racing Stables tak potvrdil pozici nejlepšího příslušníka letošního klasického ročníku chystaného na americkém západním pobřeží.