Adam Florian: „Změna se nechystá.“

Nepatří mezi ty, kteří toho mnoho namluví, ani k těm, kteří si pravidelně volají o koně. Přesto je jeho know-how atraktivní pro celou řadu českých trenérů i majitelů, jež rádi využívají jeho služeb. Aby také ne, šampion z roku 2019 má nejen dobrou ruku na koně a přehled v dostihu, ale po letech, kdy často měnil působiště a na čas dokonce dostihové prostředí opustil, je znovu ve formě, což dokládá nejen pět jedničkových zásahů z loňské sezóny, včetně dvou klasických, ale i chuť a nadšení, s nimiž se připravuje na tu další…

Adame, jak hodnotíte uplynulou sezónu?

Uplynulou sezónu hodnotím určitě pozitivně, vyhrát Derby se někomu nepodaří za celý život, takže jsem šťastný, že to vyšlo. Trochu mě mrzí, že se vloni nepovedlo vyhrát s žádným koněm od paní Kabelkové, ale věřím, že to letos napravíme.

Které vítězství Vás vloni nejvíce překvapilo a které třeba nejvíc zahřálo u srdce?

Nejvíce mě překvapila Riwetta v Ceně Latiny a úplně nejvíc mě potěšilo vítězství s koněm mých rodičů Wobull se Now – přece jen, byl to můj učitel a zakončit kariéru vítězstvím je vždy krásné.

Bude i v letošním roce pokračovat Vaše úspěšná spolupráce se stáji Cardboard, z níž vzešlo hned několik cenných triumfů, včetně Velké jarní ceny v ČR a Slovenského derby?

Ano, na spolupráci jsme domluvení a těším se na ni.

Budete i letos kombinovat práci v Německu s dojížděním do Čech, nebo se chystá nějaká změna?

Změna se určitě nechystá, takhle mi to vyhovuje a je to pro nás všechny určitě nejvýhodnější.

Máme za sebou nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. Jak jste si je s rodinou užil?

Vánoce jsme strávili v kruhu Danči rodiny a bylo to fajn. Rodina je to početná a malá si mohla užít legraci v houfu dětí.

Jsme na začátku roku, kdy téměř každý má nějaké přání – co byste si Vy osobně přál, a to jak profesně tak i soukromě, do nadcházejících měsíců?

Profesně bych si přál určitě, aby sloužilo zdraví. Ačkoliv mně konkrétně se všechno vyhlo, myslím, že úrazů kolem bylo více než dost. A potom samozřejmě, aby letošní sezóna byla stejně tak úspěšná jako ta loňská a kdyby se zadařilo, tak třeba i úspěšnější. Soukromě jsem se vším naprosto spokojený, takže si přeju jedině to, aby to vydrželo.