Woodbine: Kanaďané budou bez International

Jak informuje americký server Bloodhorse,  ústřední kanadské závodiště ve Woodbine pro letošní rok nevypisuje  nový ročník Canadian International. Tradiční dostih se skvělou historií byl jednou z dominant severoamerické sezóny na travnatých drahách a poté, co se v minulých čtyřech letech konal jen dvakrát zásluhou pandemie se nyní zdá, že se Kanaďané s tradiční značkou hodlají rozloučit.

Listině vítězů testu, který  spatřil světlo světa v roce 1938, přitom vévodí i největší z velkých jmen amerických dostihů. V roce 1973 jej vyhrál  při posledním vystoupení kariéry samotný Secretariat.   Canadian International se původně nekonal na travnatém podkladu a  na distanci 1700 metrů se běhal na už neexistující dráze Long Branch. Do Woodbine se dostih přestěhoval v roce 1956 a o dva roky později se na této dráze přesunul na travnatý povrch a na trať 2600 metrů, v roce 1987 byl dostih zkrácen na 2400 metrů a v loňském roce na 2000 metrů.  Už před vznikem Breeders´Cupu byl Canadian International jedním z mála amerických testů, kterým se dařilo lákat evropské účastníky, a v historické listině vítězů patří čestná jména velikánům jako Singspiel, Royal Anthem nebo Sulamani, hned třikrát  v listině vítězů figuruje jméno Joshua Tree, který v letech 2010-2013 zaznamenal tři vítězství pod třemi různými jezdci pro tři různé trenéry (A O´Briena,  Marca Bottiho a Eda Dunlopa).

Nejúspěšnějším žokejem historie dostihu je Frankie Dettori, který ve Woodbine vyhrál čtyřikrát.  Jenže možná právě skutečnost, že Canadian International od roku 2010 jen jednou nevyhrál evropský kůň, vedla k tomu, že  pro letošek tento dostih v termínové listině chybí.