Tampa Bay: Test pro Kentucky kolapsem sázek

Zhroucení sázkového totalizátoru v přímém přenosu zažili návštěvníci a sázkaři při jedné z předzkoušek letošního Kentucky Derby. Tampa Bay Derby na Floridě je největším dostihem roku na floridské dráze Tampa Bay Downs, ale  jeho letošní ročník si budou v Americe pamatovat především proto, že před dostihem vypadly totalizátorové terminály. Dostih byl v důsledku toho odběhnut s více než půlhodinovou prodlevou a zbytek plánovaného programu byl na floridské dráze zrušen.

V průběhu neděle bylo potvrzeno, že sázky byly před startem derby zastaveny, nicméně značný počet sázkařů hrál dostih v rámci akumulovaných sázek, a výplata těchto výher bude zřejmě značně komplikovaná. Výpadky navíc ve Spojených Státech postihly i sázkový provoz v Gulfstream Parku a Santa Anitě a hovoří se mimo jiné také o možnosti kybernetického útoku na sázkové struktury.

Tampa Bay Derby, jehož vítěz vyhrál následně Kentucky Derby  naposled v roce 2010 (Super Saver), v letošní sezóně ukořistil Domestic Product (Practical Joke — Goods and Services)  pro trenéra Chada Browna pod vedením Tylera Gaffalionea, který o hlavu porazil No More Time. Vítěz si pravděpodobně bodovým ziskem zajistil místo na startu květnového Kentucky Derby,  jeho výkon ale  nehovoří o tom, že by měl patřit k jeho favoritům.