Pět otázek pro… Alenu Plimlovou

Spolu s Tomášem Romanem a Lenkou Neprašovou patřila mezi největší objevy loňské sezóny. Až do posledního dostihového dne bojovala o medailové příčky v šampionátu profesionálních rovinových jezdců, které jí nakonec unikly jen o fous, když oba její soupeři, Martina Havelková a Petr Foret, naplno bodovali v Lysé nad Labem. I přesto byla Alena Plimlová se sezónou nadmíru spokojená a spřádala plány na příští rok. Jak po vyndání šroubů z rukou bude působit nejen v Chuchli, ale stejně jako v minulém roce jezdit i na Levín a ve zbývajícím čase vypomáhat v Pičíně. Ambiciózní plán sympatické mladé dámy však nečekaně ukončilo zranění, kvůli kterému naskočí do sezóny pravděpodobně o několik měsíců později…

Alenko, co se vám přihodilo a na jak dlouho budete mimo hru?

Bylo to teprve 14 dní, co jsem byla zpátky v sedle po operaci, kterou jsem podstoupila v lednu, když jsem spadla v práci u pana Petrlíka a nadvakrát si zlomila klíční kost. Zatím přesně nevím, jak dlouho rekonvalescence potrvá, ale kdyby všechno šlo bez problémů, v červnu bych snad mohla být opět v sedle.

Jste velmi aktivní, o čemž svědčí i práce hned pro několik trenérů na několika místech najednou. Čím se bavíte teď, když musíte udržovat klidový režim?

Nejvíce času trávím v posteli, ale už zvládnu i procházku se psem. Mám stafordšírskou bulteriérku jménem Ria, a ta mi dodává optimismus. I když mi teď štěstí moc nepřeje, v její přítomnosti člověk zkrátka nemůže být smutný. A už se těším, až mi vyndají stehy, to mám pak od doktora povolený rotoped, abych úplně nevyšla z formy.

Nevyšla z formy a také moc nepřibrala…

No, moc jsem nepřibrala ani přes zimu. Asi i díky tomu, že kdykoliv jsem mohla a zdraví mi to dovolilo, sportovala jsem. Navíc to můj organismus kvůli dvěma operacím neměl úplně lehké, takže váhu mám i nyní velmi dobrou.

Stihla jste během zimní pauzy kromě několika zákroků i pořádnou dovolenou?

Ano, stihla. Krásnou dovolenou u moře, takže přes tuto zimu jsem svým způsobem odpočatá až až…

Jaký je váš letošní cíl, přihlédneme-li k tomu, že vám pravděpodobně utečou oba dva jarní měsíce kvůli zranění?

Na sezónu jsem se moc těšila, měla bych za sebou dobré stáje, které budou mít tento rok na dráze zajímavé koníky. Ale momentálně je mým cílem hlavně se dát do kupy a od půlky sezóny vyhrát ještě ten nějaký dostih. Zatím to budu alespoň sledovat z tribuny.

 

foto: Monika Smolková, Pavla Pechmanová a Petr Guth