Ignacius Reilly: Odolá i letos "vlčákům"?

Trojicí velkých mílařských triumfů v Česku a na Slovensku loni překvapil Ignacius Reilly domácí dostihovou scénu. Do aktuální sezóny vstoupí svěřenec Evy Záhorové už při prvním tuzemském mítinku, a i přes pozici prominentního domácího mílaře loňského roku není na startu 66. ročníku v konkurenci Rex of Thundera a Abhy favoritem.  Také jeden z trojice majitelů soustředěných za stájí V3J, Václav Luka starší, se na nedělní premiéru dívá s pokorou.

„uvidíme, jak se mu letos povede zařadit,“ uvažuje Luka. „Je mu zase o rok více, a na startu přibyli mladší soupeři.  Určitě tam budou noví vlčáci, kteří ho proženou a my uvidíme, jak se s nimi  letos vyrovná.“  V loňském roce po příchodu k trenérce Záhorové Ignacius Reilly zazářil ve Velké květnové ceně i Velké ceně Prahy, na distanci Velké dubnové se prosadil v bratislavské  Ceně Scottish Riffla. V Praze proti jmenovci hlavního hrdiny románu Spolčení hlupců ale stojí vytrvalecká esa minulých období Rex of Thunder či Abha.

„ Jestli to vyjde, budeme rádi za důstojné vystoupení a dobrý průjev. A klidně i umístění do pátého místa,“ míní Václav Luka. „Jeho další svěřování ukáže právě neděle. Není tajemství, že je opět hlášený do Bratislavy, a kdyby to  ním i letos vypadalo  podobně dobře jako loni, preferovali bychom zahraniční starty. Přece jenom, není tu moc koní, s kterými se dá myslet na zahraničí,“ dodává spolumajitel stáje, již na mezinárodní scéně proslavil především  Nagano Gold.

Spokojenost s výsledky a výkony koní  v péči Evy Záhorové už zástupci stáje dávali najevo v loňském roce a podle zpráv z Dolní Moravice bude bělouš kvalitně nachystán i letos. Na co to bude reprezentantu černožlutých barev stačit, to se uvidí v neděli odpoledne.