Breeders´Cup nově láká také Korejce

Dostihový Breeders´Cup v letošním roce hodlá posílit svou pozici mezinárodního mítinku a  pro letošní rok se netají záměrem dostat v listopadu na závodiště Del Mar silnou mezinárodní konkurenci. Tomu odpovídá i publikovaný kalendář celkem 82 dostihů v dvanácti zemích, jejichž vítězové získávají automaticky pozici na startu příslušného dostihu Breeders´ Cupu včetně úhrady cestovních nákladů.

Série kvalifikačních dostihů v letošním roce proběhne kromě USA také v Argentiné, Brazílii, Kanadě, Chile, Anglii, Francii, Irsku, Japonsku, Peru, JAR a nové také v Jižní Koreji. Korejští koně budou mít možnost se kvalifikovat do BC Dirt Mile, resp. Do BC Sprint, pokud v Soulu osmého září vyhrají Korea Cup nebo Korea Sprint.

Novinkami v kalendáři dostihů série „win and you´re in“ jsou také tři britské dostihy, srpnové Acomb Stakes v Yorku (vítěz může jít do BC Juvenile Turf), Prestige Stakes v Goodwoodu (s vítězkou nominovanou pro BC Juvenile Fillies) aříjnové British Champion Fillies and Mares Stakes (vítězka získá vstupenku do BC  Filly and Mare Turf).  Celkem se letos bude ve Velké Británii konat 13 kvalifikačních dostihů, v Irsku pak dalších pět.  Z Francie je možné se nominovat z osmi dostihů, kromě půltuctu zkoušek konaných na mítinku Vítězného oblouku také z dvou srpnových dostihů v Deauville. Pokud by měl někdo z Evropy zájem o vstupenku hned do největšího dostihu Breeders´Cupu, za umístěnkou do BC Classic musí vyhrál Juddmonte International v Yorku.