Tisková zpráva: V průběhu Derby-dne byly také předány dva šeky

Praha 29. června 2022 – Vrchol dostihové sezóny v Chuchle Areně Praha se vydařil. K úspěšnému vyznění nejvýznamnějšího odpoledne přispěl kromě osmi sportovně vysoce kvalitních a pro diváky strhujících dostihů i originální doprovodný program, který připravila a profesionálně zajistila Armáda České republiky. Dvěma momentyslavnostní atmosféry byla též předání dvou šeků v celkové hodnotě půl miliónu korun.

Již několik ročníků činí cena Českého Derby dva milióny korun, čímž je nejprestižnější tuzemská klasická zkouška zároveň nejbohatším rovinovým dostihem střední Evropy, avšak v letošním roce byla, po rozhodnutí Rady Jockey Clubu o degradaci příjmu ze státní dotace pro pražského pořadatele, snížena na 1,8 mil. Kč. Nicméně po dodatečné nominaci čtyř koní za zvýšené zápisné v posledním možném termínu stoupl příjem z přihlášek nad předpoklad, a tak mohl být rozdíl oproti tradiční sumě dorovnán. Chuchle Arena Praha tedy věnovala bonus 200.000 Kč majiteli vítězného koně a na ceremoniálu před cílovou podkovou šek z rukou ředitelky Chuchle Areny Praha Vladimíry Durčákové převzal Jiří Trávníček, majitel DS Pegas.

Na sportovním poli se bojuje a výsledky, trofeje, čest a slávu. Ale v životě existují bitvy ještě mnohem důležitější... Na konci května utrpěl jeden z nejúspěšnějších žokejů devadesátých let a bývalý trenérIvan Kub při pádu v tréninku velmi těžká zranění, která zásadním způsobem změní jeho život. Tato zpráva vyvolala v českém turfu vlnu solidarity a Nadační fond Jockey Clubu ČR zaštítil sbírku v Ivanův prospěch.Sponzor letošního Českého Derby, společnost CPI Property Group, Chuchle Arena Praha a V Team Prague věnovaly na podporu Ivana Kuba částku 300.000 Kč. Šek ředitelka Chuchle Areny Praha Vladimíra Durčáková a Jakub Velen, šéf oddělení PR a marketingu CPIPG, předali zástupcům rodiny, bratrovi Petru Kubovi a bratranci Miloslavu Vlčkovi.Veřejný akt neproběhl z důvodu sebeprezentace dárců, ale jako viditelné připomenutí možnosti i potřeby této pomoci.

Rekonvalescence Ivana Kuba si vyžádá dlouhý čas, nicméně jeho stav se, v rámci možností, zlepšuje a především si, podle zpráv z motolské nemocnice, zachovává svůj pověstný optimismus a životní entuziasmus, což nám umožňuje věřit, že Ivana Kuba, člověka, kterého snad každý na dostizích vždy rád potkal a prohodil s ním alespoň pár slov, mezi sebou opět brzy přivítáme!

Jiří Zlámaný

Chuchle Arena Praha