Tisková zpráva DS Pardubice: Zítra o vítěze šampionátu pardubických jezdců

Kdo z koho?

V sobotu budeme znát vítěze šampionátu jezdců na Pardubickém závodišti

 

Pardubice, 21. října 2022 – Už několik sezón je na Pardubickém závodišti sledován šampionát jezdců. K obhajobě má velmi blízko žokej Jan Faltejsek, který titul vloni získal jen těžko uvěřitelným závěrem. Letos bude v Pardubicích scházet, přesto by mu náskok měl stačit. Co s tím ale udělá Jan Odložil? 

 

Nad překážkami s deseti vítězstvími vede žokej Jan Faltejsek, v rovinách se čtyřmi triumfy především překážkový jezdec Adam Čmiel. Deset vítězství Faltejska stačí také na průběžné první místo v celkovém pořadí. Za ním je na druhém místě Čmiel s celkovými osmi prvenstvími. Jenže ani Jan Faltejsek, ani Adam Čmiel nebudou v rámci programu Závěrečného dostihového dne v akci, a tak se otevírá cesta žokeji Janu Odložilovi. Musel by ale předvést výkon hodný supermana a všech pět sobotních startů proměnit ve vítězství. Jen čtyři triumfy by mu nestačily, Jan Faltejsek totiž vede i na počet druhých míst.

 

Už jen velmi teoretickou šanci má Jakub Kocman. Startuje ve čtyřech dostizích, a tak k přeskočení svých soupeřů by musel zvítězit ve všech svých startech a další přidat jako případný náhradní jezdec v jiném z dostihů. Může ale dosáhnout na jinou metu, v případě hattricku získá titul „žokej“.

 

Že vyhrát pětkrát v jeden den nemusí být problém, to vloni předvedl Jan Faltejsek. Jenže ten v programu loňského loučení se sezonou startoval sedmkrát, Odložil by teď musel předvést 100% výkon. Ovšem tipaři v okruhu favoritů vidí „jen“ tři jeho partnery v dostizích – Sardinii, Dařbujána a Elsida, ale jak víme, v dostizích může být vše jinak. Jasno bude v sobotu 22. října odpoledne.

 

Pardubický šampionát 2022

celkové pořadí (překážkové dostihy + rovinové dostihy) k datu 9. října 2022

 

pořadí

jméno

I.

II.

III.

IV.

V.

startů

1.

ž. Jan Faltejsek

10

5

3

4

4

36

2.

Adam Čmiel

8

2

6

4

1

32

3.

ž. Jan Odložil

6

3

2

1

2

20

4.

Jakub Kocman

6

2

4

4

2

31

5.

ž. Jaroslav Myška

5

9

4

7

1

43