Török: Určitě bychom uvítali měkčí podklad

Jako jezdec ani trenér Dalibor Török Jarní cenu klisen ještě nevyhrál. To se může změnit již tuto sobotu, kdy se na start postaví jeho svěřenkyně Queen Of Beaufay. Ryzka odchovaná ve francouzském hřebčíně svého majitele Jiřího Trávníčka zatím mezi klisnami přemožitelku nenašla, když druhý honorář brala pouze jednou, a to při své premiéře. V ní ji neporazil nikdo jiný než Arkhangelsk, suverénní vítěz předzkoušky klasické Velké jarní ceny.

„Jaké jsou naše ambice? Když jsme předtím mezi klisnami všechno povyhrávali, tak ani jiné, než ty nejvyšší být nemohou. Queen Of Beaufay je připravená na dostih a má skvělého žokeje, který ji zná. Ostatně jezdil už její sestru Priscillu. Otcem Queen Of Beaufay je výborný plemeník Zarak, jehož potomci mezi ostatními vrstevníky vynikají,“ konstatuje trenér, který letos už dva hlavní dostihy – Memoriál Prof. Michala (9. 4.) a Velkou dubnovou (15. 4.) vyhrál.

Na to, zda třetí jedničku přidá zmiňovaná Queen Of Beaufay, bude mít pravděpodobně vliv i podklad, na kterém se v sobotu poběží. „ Je to menší kobylka, takže bychom určitě uvítali měkčí podklad. To ovšem asi většina trenérů,“ prozrazuje Török, který po Memoriálu Prof. Michala škrtnul z Velké jarní ceny Irbise, jehož budoucnost vidí již mimo Českou republiku. S majitelem jsme se dohodli, že nemá cenu být ve Velké jarní čtvrtí nebo pátí, protože na vítězství by to pravděpodobně nebylo. Ve hře o triumf jsou velmi dobře běhající koně od Vaška Luky, kteří se doposud ukázali jen ve Francii, ale i další kvalitní koně jako třeba Arkhangelsk. Věřím, že právě mezi nimi se bude rozhodovat. A co Irbis? Podívá se do Francie, kde by měl zkusit své štěstí v menších dostizích. Uvidíme, jak mu to půjde a kam se zařadí,“ doplňuje trenér.