Gasparini v Bratislavě uzavřel klasický hattrick

Svěřenec Jana Demeleho Gasparini pod vedením Jiřího Palíka uzavřel svůj velký klasický hattrick, když triumfoval v bratislavské verzi St. Leger. Reprezentant stáje Tippler Group tentokrát vyhrál 2800 metrů dlouhý test dotovaný 20000 eur převahou půldruhé délky před domácí klisnou Stratosferic pod Martine Liškou, třetí místo tři délky za klisnou jistil Agadir Gold pod Jaroslavem Línkem.

Gasparini, který po slovenském derby vyhrál St. Leger v Česku i na Slovensku, zaznamenal páté vítězství v desátém životním startu a ziskem vítězné dotace se dostal v celoživotních ziscích nad jeden milion korun. Odchovanec svého majitele Petra Karlíka je vedoucím koně průběžného handicapu českých tříletých a v pravděpodobně posledním letošním startu svou pozici v Bratislavě jen potvrdil.

Bratislava dnes shodou okolností viděla v akci také leadera českého handicapového hodnocení mezi dvouletými a Devil In Pink podle očekávání dominoval dražebnímu dostihu BBAG. Tentokrát ale pod vedením Martina Laubeho nevyhrál s podobnou převahou jako v minulém případě v Karlových Varech, ale i v Bratislavě nebylo o jeho triumfu pochyb a nechal za sebou o délku a čtvrt Paris of Tai Chi.

Dvě vítězné starty si v Bratislavě zapsali překážkoví svěřenci Pavla Tůmy. Swinging Tomase i Petardu dovedl k triumfu Jan Odložil a po jejich úspěších se ve slovenském překážkovém šampionátu trenérů dostal Pavel Tůma do situace, kdy má v čele trenérského šampionátu na kontě 8 vítězství a to ke více, než všichni ostatní trenéři dohromady…