V Brně po boji vyhrál Kifaaya

Jubilejní desáté vítězství v kariéře vybojoval na dnešním brněnském mítinku svěřenec Radima Bodláka Kifaaya. Pod vedením Dany Bořánkové po tuhém boji opanoval Podzimní brněnskou steeplechase - Pohár statutárního města Brna pod záštitou primátorky JUDr.Markéty Vaňkové na 4100 metrů a navázal na své loňské jarní vítězství na brněnské dráze. Po boji o nos poražen z boje o trumf odešel Turion vedený Marcelem Novákem.

Brněnský mítink se vydařil stáji Rabbit Trrhový Štěpánov, dvěma ze tří jejích úspěchů přispěl úsek trenéra Allana Petrlíka  (s  rovněž podesáté vítězným Landaronem a  Goldentonem, který v závěrečném handicapu nadělil 14 délek o jednadvacet kilogramů méně naloženému Heliosovi na druhém místě), jedno vítězství přidal trenér Jan Havlíček zásluhou letos potřetí vítězného Rabbit Requinto. Hvlíček, ktrerý v Brně angažoval loškého šampiona českých žokejů Jaromíra Šafáře, se radoval také z úspěchu Treasure Rocka v Podzimní moravské míle, kde skončil na třetím místě účastník Českého i Slovenského derby American Charlie.

V souboji o letošní šampionát si o jedno vítězství polepšila Vendula Korečková za triumf v sedle Kingston Lilly, vyrovnaný souboj v čele překážkového šampionátu pro sebe v Brně naklonil Marcel Novák, který provedl vítězně cílem 3400 m dlouhé steeplechase Dumon Roclay.