Petrlík: Speciální vítězství Rabbit Coulsty

Emotivní momenty prožil v pražské Chuchli trenér Allan Petrlík. Se svou svěřenkyní Rabbit Coulsty vyhrál v 19. ročníku vůbec poprvé memoriál svého otce Harryho Petrlíka. Trenér, který už zakusil pocity vítěze trenérského šampionátu i klasických vítězství u nás i na Slovensku si tak zapsal úspěch, po kterém dlouho marně toužil..

Reprezentantka stáje Rabbit Trhový Štěpánov přitom rozhodně  nebyla favoritkou dostihu, v němž se nevíce věřilo ostřílené Zariyannce. „Já jí věřil, že by se mohla dostat alespoň do třetího místa, na to určitě měla formu i výkonnost,“ komentoval dostih Allan Petrlík. „Když jsme se dívali na startovní pole, zdálo se, že tam bude chybět klisna, která by se postarala o tempo,  a tak jsme si s Jirkou říkali, že se té roli nebudeme bránit.  Klisna to nakonec výborně zvládla, první vítězství v nejvyšší kategorii si zasloužila. Na pomalejším podkladu jí to dnes všechno sedlo,  a  Jirka jí zajistil v podsatě ideální dostih…“

První jedničkový zásah Rabbit Coulsty přišel právě v dostihu, který Allanu Petrlíkovi dosud unikal přesto, že na něj v minulosti líčil už několikrát. „Samozřejmě mě tento dostih mimořádně těší. Táta pro mě znamenal hrozně moc pro život i práci u koní.  To, co u koní umím, mám od něj a jsem mu za to hrozně vděčný. Když tady najednou nebyl,  byl to pro mě takový pocit, jako by člověk přišel o ruku, docela nová situace, s kterou se člověk musel vyrovnat,“ líčil Allan Petrlík  své dojmy po vítězství právě v dnešním chuchelském vrcholu.

S vítězkou dnešního memoriálu uvažuje v letošním roce ještě o startu v Českomoravské ceně na mosteckém hipodromu.  Víkendová porce pražských a brněnských dostihů mu zajistila celkem čtyři vítězné zápisy, které jej posunuly do čela letošního hodnocení trenérského šampionátu.  Pokud si jeho svěřenci udrží formu, může se Petrlík po sedmi letech vrátit na pozici,  kterou v šesti z těchto sedmi let pevně držela Helena Vocásková – souboje jejich svěřenců budou do konce sezóny nepochybně  jednou z velkých zajímavostí závěru letošní rovinové sezóny.