Chuchle Arena: Sezóna odstartuje Gombou a Velkou dubnovou

Netradičně na Velký pátek, kdy si připomínáme ukřižování Ježíše Krista, odstartuje letošní tuzemská dostihová sezóna – její úvodní mítink hostí pražská Chuchle Aréna a připravený program osmi dostihů odstartuje ve 14:00. Úvodní dostihový den má hned dva vrcholy – 96. ročník sprinterského Gomba handicapu, který se letos uskuteční pod patronátem generálního partnera Jockey Clubu ČR sázkové společnosti Tipsport a 65. ročník středotraťařům určené Velké dubnové ceny.

Chronologicky prvním z vrcholů pátečního chuchelského odpoledne bude 65. ročník Velké dubnové ceny (I. kat., 4+, 1 800 metrů, 135 000 Kč), jehož startovní listině figuruje osm koní. Největší pozornost bude upřena na loňskou dvojnásobnou slovenskou klasičku Shabanu (ž. Laube), jíž by největšími soupeři měli být druhá z loňského St Leger Totally Gold (ž. Janáčková), na nejvyšší scéně pravidelně umisťovaná Zariyannka (ž. Foret) či tempař Pace Man (ž. Zatloukal). 

Tím druhým pak bude 96. ročník Tipsport Gomba Handicapu (I. kat., 4+, 1 200 metrů, 135 000 Kč), ve kterém se představí 11 koní, přičemž nejvíce a nejméně zatíženého dělí 12,5 kilogramu. Dostih nemá jednoznačného favorita, o triumf by se měla ucházet především trojice koní - loňský vítěz Českomoravské ceny Caucasian (Charvát), loni v Gombě druhý Matello (ž. Vogt) a vítěz sprintu v rámci derby dnu Worth Choice (ž. Verner), který se naposledy velice slušně prezentoval šestým místem v největším německém sprinterském dostihu Goldene Peitsche. Do pořadí na dotovaných místech bude chtít promluvit i předloňský vítěz Českomoravské ceny Lailaho (ž. Laube) či loni na podzim do bošovické centrály Václava Luky mladšího z Polska přesměrovaná Westminster Cat (Fialová).