La Salinero překazil čistý účet von der Reckeho

Čtvrteční podvečer nabídl třetí den tradičního letního mítinku v Bad Harzburgu. Ze sedmi položek byly dvě překážkové. Mezi desítkou účastníků byli čtyři koně připravovaní v České republice. Josef Váňa vyslal do boje dvojici Nordstarnd a La Salinero, manželé Faltejskovi Iva a Eisenherze.

Do Česka přivážejí jedno vítězství, jedno druhé a dvě třetí místa. Mítink v Bad Harzburgu začal už o minulém víkendu, kdy byly odběhnuty dva překážkové dostihy. V proutěnkách na 3400 metrů vyhrál třídesetinový favorit Cabot Cliffs, svěřenec Christiana von der Reckeho v sedle s Hakimem Tabetem. Ve čtvrtek se Cabot Cliffs na start proutěnek na 3400 metrů postavil opět a triumf si zopakoval. Zatímco v sobotu vyhrál o deset délek, tentokrát konkurenci doslova zdemoloval o 22 délek. Na druhém místě dokončil Nordstrand s Janem Kratochvílem a třetí Ivo s Janem Faltejskem.

Úspěch Cabot Cliffse byl třetím překážkovým pro Christiana von der Reckeho, neboť v nedělním steeplu na 3550 metrů vyhrál překvapivě Guiri před favorizovaným Wutzelmannem. Master Debonair trenéra von der Reckeho byl favoritem druhých čtvrtečních proutěnek na 3400 metrů, ale musel se sklonit před La Salinerem, čtyřletým svěřencem Josefa Váni, který tak navázal na svůj úspěch v Meranu na konci května. V pátém překážkovém startu podruhé zvítězil. Stejně jako v Meranu byl v sedle La Salinera Jan Kratochvíl. Master Debonair dokončil o osm délek na druhém místě a Eisenherz s Faltejskem třetí.

Mítink v Bad Harzburgu pokračuje ještě o víkendu, kdy bude odběhnut jeden překážkový dostih, steeplechase na 3550 metrů s pěticí účastníků, tři z nich připravuje Christian von der Recke.

Triumf La Salinera byl jubilejním 70. překážkovým na zahraničních drahách v letošním roce. V minulém roce celkový počet vítězství zastavil na čísle 139 a o rok dříve na 113. Ziskem v Bad Harzburgu se zisk v zahraničí v letošním roce (roviny i překážky dohromady) přehoupl přes 40 milionů korun, tedy sumu, o kterou se letos bude běhat na českých drahách.