Hattrick Josefa Bartoše v Pise

Italská překážková sezona pokračovala ve čtvrtek odpoledne na dráze v Pise. Hlavní osobou byl Big Joe, žokej Josef Bartoš, který si připsal hattrick. Dvakrát se prosadil v sedlech koní Josefa Váni mladšího a jednou mu nasedlal koně Raffaele Romano. Vždy se prezentoval ve žlutočerné kombinaci Scuderia Aichner SRL.

Nejlépe dotovaným bodem programu na skocích, byla úvodní Premio Plinsky na 3500 metrů, ve které Bartoš vedl Ches Demonmiraila. V prvních desítkách metrů to byla přetahovaná mezi koněm a jezdcem, ale se nakonec šestiletý valach soustředil na dostih a bez větších problémů zvítězil. V desátém životním vystoupení se počtvrté prosadil. Další dva dostihy nabídly v cílové rovince souboj mezi Bartošem a Lenkou Neprašovou. V prvním případě se Bartoš prosadil s Romanovým Tonkem o více než dvě délky před Mazingou připravovanou Alžbětou Faltejskovou.

V závěrečných proutěnkách na 3500 metrů to dlouho vypadalo na triumf osmiletého Normandy dela Vega s Neprašovou, ale finiš Black Stara s Bartošem a byl údernější. U cílového mezníku byl o více než délku dříve zkušený žokej mohl ukázat vztyčené tři prsty na počest dalšího kariérního hattricku. Také loni mohl Bartoš druhý lednový čtvrtek v Pise slavit tři vítězství, a tak po roce se podařilo repete. Pětiletý tmavý hnědák Black Star absolvoval sedmý překážkový start a potřetí vyhrál.

Za jedenáct lednových dní si Josef Bartoš připsal už pět čárek a ve své životní bilanci už se dostal na 847 překážkových vítězství, tím si udržuje pozici nejúspěšnějšího českého překážkového jezdce.