Henderson: Máme problém...

Vypadalo to jako běžná idylka, když dva týdny před začátkem letošního cheltenhamského Festivalu měl na závodišti v Kemptonu, absolvovat poslední velkou práci před obhajobou triumfu v Champion Hurdle největší favorit celého mítinku Constitution Hill – avšak jeho výkon, když se v závěru ploužil dvanáct délek za favoritem Triumph Hurdle Sirem Ginem a do Kim Muir hlášeným Qiuick Drawem, zdaleka nepřipomínal v osmi startech neporaženého šampiona. Po tomto výkonu je otázkou, zda svěřenec trenéra Nickyho Hendersona bude schopen za dva týdny v Prestbury Parku závodit.

Zatímco Constitution Hill se okamžitě podrobil lékařskému vyšetření, které odhalilo známky infekce v jeho dýchacích cestách. „Zastavil spíše jako kůň, který krvácí, ale naštěstí nekrvácel“ sdělil trenér Henderson v úterý dopoledne pro Racing Post s tím, že v odebraném vzorku byl patrný značný hlen a nyní bude hodně záležet na závažnosti infekce, kterou Constitution Hill trpí. Později odpoledne Henderson na síti X zveřejnil informaci o výsledcích vyšetření ve které uvedl, že „vzorek z výplachu průdušnice ukázal malé zvýšení počtu neutrofilů, což naznačuje infekci dýchacích cest, která je významná, ale zdaleka ne drastická. Okamžitě zahájíme léčbu antibiotiky a v pátek plánujeme opětovné vyšetření, abychom mohli sledovat, jakým směrem se situace vyvíjí. Jak náš vlastní veterinář, tak veterinář z dostihového závodiště, který ho vyšetřoval, se domnívají, že máme rozhodně šanci to včas napravit, a uděláme pro to vše, co bude v našich silách."

Na tyto skutečnosti zareagovaly sázkové kanceláře, které nejprve pozastavily příjem sázek na Champion Hurdle a když ho znovu spustili favoritem již byl Mullinsův State Man v kurzu 1:2 (1,50:1), zatímco Constitution Hill se z 1:4 (1,25:1) posunul na 5:4 (2,25:1).