Česká dominance v Trevisu

Italská překážková sezona pokračovala v sobotu odpoledne v Trevisu. Nabídla tři dostihy, tři česká vítězství i když ani jednou nezvítězila Scuderia Aichner SRL, ani Josef Bartoš si nepřipsal žádnou čárku. Dvakrát se do listiny vítězů zapsal Jan Kratochvíl a první letošní triumf slaví Jan Faltejsek.

Vrcholem programu byla Steeplechase di Treviso na 3500 metrů s celkovou dotací 25 tisíc euro. Černožlutí poslali do dostihu dvojici Vezzana a Volkov Jelois, ale v závěru nestačili na Natama, kterého připravuje Josef Váňa starší pro Scuderia Tania- Váňa. Volkov Jelois byl o délku a půl druhý. Vezzana byla opět v průběhu dostihu aktivní, ale v závěru neměla sil a doběhla třetí. Osmiletý Natam je od podzimu v dobré formě, z posledních pěti startů čtyři vyhrál a jednou doběhl druhý.

Proutěnky na 3500 metrů pro čtyřleté se staly defilém pro Chevernyho, reprezentanta stáje Dr. Charvát, kterého připravuje Pavel Tůma. V sedle Chevernyho si první letošní čárku připsal Jan Faltejsek. Na druhém místě s velkým odstupem finišoval podruhé pod Josefem Váňou startující Bridge Chappador. Prvním bodem programu byly proutěnky na 3500 metrů, ve kterých zvítězil Igor s Janem Kratochvílem. Také Igor vyhrál čtyři z posledních pěti startů a navázal na tři týdny staré vítězství z Trevisa.

Po druhé březnové sobotě český účet v Itálii čítá 15 překážkových vítězství, pod jedenácti je podepsán Josef Váňa mladší, pod třemi jeho otec a jednou se prosadil svěřenec Pavla Tůmy.