Goodwood: Baaeed vyhrál podeváté v řadě (video)

Česká pozornost se při letošním mítinku Glorious Goodwood sice soustředí především na Ponntosův sprinterský start na scéně zdejší grupy 2, největší okamžik letošního mítinku však přišel dnes odpoledne. Tamní Sussex Stakes totiž byly dalším krokem v kariéře neporazitelného Baaeeda a svěřenec Williama Haggase pod vedením někdejšího jezdce Registany Jima Crowleyho ani dnes své příznivce nezklamal.

Baaeed je mezinárodní klasifikací označen za momentálně  nejlepšího koně na světě, a svou pozici v mílovém testu grupy jedna potvrdil nejlepším možným způsobem.  V Goodwoodu zaznamenal páté vítězství na scéně grupy 1 v řadě, celkem je jeho vítězné konto prozatím na devíti vyhraných dostizích. Reprezentant barev hřebčína Shadwell vyhrál v Goodwoodu o jednu a tři čtvrtě délky před jarním klasikem z Francie Modern Games a obhájkyní triumfu ze Sussex Stakes Alcohol Free a po Ascotu a Newbury dobyl letos i třetí prestižní mezigenerační trofej pro mílaře.

Trenér Haggas  po doběhu sdělil, že Baaeedovi kariéru rozšíří pravděpodobně  ještě dva starty před odchodem do hřebčína, a právě ten příští v Yorku může znamenat jeho největší test. V Juddmonte International by se totiž měl poprvé podívat na dvoukilometrovou porci,  všech jeho dosavadních devět životních startů se ovšem odehrálo na trati jedné míle.   Pokud půjde všechno podle plánů realizačního týmu, zakončí pak Baaeed  svou dostihovou kariéru v Ascotu, kde by měl obhajovat triumf z Queen Elizabeth II Stakes