Popelka: Do Netolic se rádi vracíme

Nedělní dostihy v jihočeských Netolicích jsou jedinou dostihovou událostí víkendu. Tradiční „Velká netolická“ letos sice nenese tento oficiální název, i přes pouhých pět koní na startu ale na jih Čech míří solidní konkurence z celé republiky.

Cena Charvát Group s.r.o. a přátel netolických koní a dostihů na 4100 metrů v letošním roce má na startu dokonce převahu koní z moravských stájí a mezi nimi i svěřenkyni  Stanislava Popelky Kornelii.  Proč z Hvozdu vyrážejí právě na jihočeskou dráhu? „Dostihy v Netolicích pořádá náš kamarád Karel Kučera a účastníme se tam tradičně, proto  jsem měl zájem o start i letos. Rádi se tam vracíme,“ vysvětluje. „Navíc dostihů na menších drahách u nás ubývá, a  u některých koní potřebujeme startovat i jinde než v Pardubicích, ne každému to v Pardubicích moc vychází. Proto jsem rád, že se dostihy v Netolicích konají a můžeme se jich zúčastnit.“

Kornelia sice loni v Pardubicích dvakrát vyhrála, letos se jí ale na východě Čech dosud nevedlo a tak je pro ni jistě netolický test zajímavým zpestřením programu.

Popelka minulý týden v Pardubicích musel spolknout jednu hořkou pilulku, když Lombarghini nejenom neobhájil loňské vítězství v třetí kvalifikaci, ale ani dostih nedokončil. „Samozřejmě, ten výsledek nás mrzí, bude to muset zkusit znovu ve čtvrté kvalifikaci. Spokojený jsem zato byl se Zatarem skončil v tom dostihu pátý, ale rozdíly na prvních místech byly minimální a  od něj to byl hodně nadějný výkon,“ pochvaluje si Popelka, který za pardubické výkony pochválil i dvojici klisen Yaru a Ztracenku, umístěné v Ceně Registany. Na dvousté první vítězství svého celkového trenérského zápisu ale i pop Pardubicích z minulého týdne zatím čeká – povede se mu tento zápis v neděli v Netolicích?