Velkou wroclawskou vyhrál Nick před Larizanem

Stejně jako včera v Pardubicích, i dnes ve Wroclawi v hlavním dostihu většina účastníků dostihu nedokončila. Ve Velké wroclawské se to přihodilo i většině českých spolufavoritů a tak se dostih na trati pěti kilometrů  stal nakonec po boji kořistí domácího Nicka pod vedením Pavla Peprny, druhé místo zbylo na veterána Larizana pod Jaroslavem Myškou a třetí skončil domácí Minister Wojny. Nikdo další se do cíle největší polské steeplechase letos nedostal.

Mezi těmi, kdo se do síle nedostali, byl i papírově nejlepší z Poláků Haad Rin pod Pavlem Složilem, a také Reki s Marcelem Novákem, který už v minulosti Velkou wroclawskou vyhrál.  Další čeští účastníci, jejich cesta skončila na tribunním skoku, byli i Gao Pieri, Her Him, Turion a Dragon.

Jedenáctiletý Nick do roku 2018 startoval v barvách stáje Nýznerov na našich drahách a vyhrál tři dostihy v Pardubicích, poté se přesunul do Polska. Reprezentant stáje E. Porebna v cílové rovině udržel hlavu před silně stahujícím Larizanem a zapsal si životní triumf, který je zároveň také největší úspěchem Pavla Peprny.  Larizano skvělým finišem potvrdil svou dostihovou dlouhověkost a obhájil loňské druhé místo ve Wroclawi