Rakouské derby Němcům, úspěchy na překážkách v Meranu i Bro Parku

154. Rakouské derby dnes v Ebreichsdorfu vyhrál německý vyslanec Anonymous.  Svěřenec mnichovské trenérky Sarah Steinbergové  pod vedením Patricka Gibsona  triumf získal po boji s maďarským Regi Csibesz, třetí místo zbylo na mírně favorizovaného Walking on the Sun. Českým zástupcům na startu Rakouského derby se nevedlo, Le Duc se svou trenérkou Ingrid Janáčkovou Koplíkovou skončil šestý a Apollon s Tomášem Lukáškem sedmý v sedmičlenném poli.

Vítězný hattrick v Meranu si dnes připsal žokej Lukáš Matuský. Dvakrát se vítězně trefil se svěřenci Jany Novákové v barvách stáje All About Cossio. Proutěnky pro tříleté vyhrál s Kaspianne, který už na italských překážkách absolvoval svůj šestý start a dočkal se prvního vítězství. Ještě o jeden dostih více musel na vítězství čekat čtyřletý Great Jelios, s kterým Matuský dominoval v proutkách pro čtyřleté a starší nezvítězivší koně. Třetí triumf si zapsal v sede El  Bulli trenéra Romana.

Hrdina letošní švédské Velké národní Her Him ze stáje své trenérky Ivany Porkátové se dnes vrátil do Švédska pro další úspěch. Sedmiletý valach triumfoval pod vedením Henrika Engbloma v Bro Parku při H.m. konungens Pris na 4200 metrů é 130 000 švédských korun před domácím Luris Pegasus. V proutěných překážkách na 3800 metrů o stejnou dotaci byl navíc ve Švédsku  třetí Ambrosius trenéra Wroblewského