Bartoš: Pro obhajobu v Gran Premiu je L´Estran ve formě

O čtvrtý triumf v řadě se při meranském Gran Premiu pokusí reprezentant stáje Josefa Aichnera L´Estran s žokejem Josefem Bartošem.  Ten se z červnového zranění na této italské dráze dostal do sedla včas na to, aby se pokusil o historický zápis v rámci italského překážkového vrcholu a věří, že ani letos nebudou s L´Estranem bez šancí…

„V tréninku se mi v poslední době moc líbil,“ konstatuje Bartoš na adresu opory stáje, která se v posledních letech cíleně chystá právě na poslední neděli v září. „Byl takový hodně dychtivý, a to u něj v minulosti vždycky signalizovalo dobrou formu. Když byl takhle freš, podával na dráze moc dobré výkony,“ pochvaluje si L´Estrana žokej,  který se po červnovém zranění k překážkovým dostihům vrátil úspěchem v pražském Zlatém poháru.

„Dostihy v Meranu o minulém víkendu mi pomohly, cítím se po nich zase o kus líp,“ říká Bartoš s důvěrou, že v neděli budou obhájci loňského triumfu  na startu v pořádku.

V Itálii by si rád zapsal na konto vítězství, které z jeho pohledu může být i po všech předchozích italských zásazích ojedinělé.  I když má ale L´Estran zřejmě dobrou formu, v jeho realizačním týmu si uvědomují, že k dalšímu triumfu je ještě daleko. „Na přihláškách jsme viděli  francouzského vítěze z Pompadouru, který s ratingem 61 asi není ta nejvyšší kvalita, ale zkušenosti nám samozřejmě velí soupeře z Francie vždycky brát hodně vážně, nikdy si  proti nim nemůžeme být jistí,“ soudí Josef Bartoš.

Zatímco italská konkurence na startu v dlouhých steeplechase na italské půdě v poslední době nebývá z nejkvalitnějších, velký pozor si musí dát samozřejmě také na české soupeře. „Koně jako First of All jsou hodně kvalitní a   určitě není jednoduché si s nimi poradit, a velké soupeře máme na startu samozřejmě taky z naší stáje,“ soudí Josef Bartoš. „Gangster de Coddes je určitě kůň se srovnatelnou kvalitou, zatím sice nemá  absolvovaný podobný dostih, ale výkonnostně mezi ním a L´Estranem nebude moc velký rozdíl. A pak tu samozřejmě máme veterána Notti Magiche a Piton des neiges“ , připomíná Josef Bartoš, který absolvuje tradiční víkendový meranský program, nicméně v neděli by se měl objevit v sedle až při samotném Gran Premiu.