Germič: S Lowe Wole bychom rádi do jarních klasik

O popularitu měla reprezentantka stáje Tahlo Šefraný Lowe Wole postaráno hned, když bylo zaregistrováno její jméno, které rozhodně není z kategorie zapomenutelných. Jenže svěřenkyně  Karla Germiče v sobotu v Praze prokázala, že to zdaleka není  jen její jméno, čím by si měla říkat o pozornost dostihové veřejnosti. Pod klidně si počínající Martinou Havelkovou si Lowe Wole počkala na svůj moment a v dostihu, který soustředil na startu i potenciální vytrvaleckou  smetánku příštího klasického ročníku, s přehledem vyhrála.

Trenér  Karel Germič nemohl při pohledu na její úspěch nevzpomenout na její matku Love Connection, s kterou jako dvouletou  opanoval pro stejného majitele před pěti lety karlovarskou Cenu zimní královny. „Byl to dostih, kam jsme mířili i s touto klisnou, ale nakonec jsme se tam nedostali. Pražský zimní favorit je pro nás taková náplast za to, že jsme se nemohli poprat už ve Varech,“ líčil Germič po pražském úspěchu.

Z ekonomického pohledu pražský dostih za karlovarským pokulhává,  ovšem z hlediska kvality pražského vítězství to zdaleka není tak jednoznačné. „Hodně cenné pro nás určitě je, že tady v Praze porazila hřebce, a někteří z nich by měli patři v ročníku mezi kvalitní vytrvalce,“ upozorňuje Germič v hodnocení sobotního vítězství.

K němu dospěla jeho svěřenkyně poté, co kvalitní konkurenci pokořila zrychlením v cílové rovině které signalizovalo, že i na 1800 metrech má sil na rozdávání. „Jestli bude vytrvalá? Počkejme si, jak to s ní bude dál, její matka se taky ukazovala, že by to distančně nemusel být problém, nakonec tam ale taková vytrvalost  nebyla,“  krotil ale podobné indikace trenér, který v Lowe Wole její matku v mnoha ohledech vidí. „Jsou to opravdové matka a dcera, už jí dokonce dorostly i uši tak,  jako je měla  její máma,“ dodává.

Zatímco ale její matku poslal jako tříletou ambiciózně do německé jarní klasiky,  tentokrát bude zřejmě v úvaze konzervativnější cesta. „Napřed bychom chtěli zkusit českou jarní klasiku pro klisny, a pak uvidíme. Ve hře bude tentokrát i slovenská cesta, takže bychom ji rádi přihlásili do obou jarních cen klisen v Praze i v Bratislavě,“ naznačil trenér plány pražské zimní favoritky.

Galerii z pražského zimního favorita najdete ZDE