Murzabajev míří do Japan Cupu

Poprvé se tento týden objeví na startu Japan Cupu český šampion. Majitel historických českých a aktuálních německých šampionských titul Bajuržan Murzabajev nastoupí do prestižního tokijského testu 27.listopadu v sedle Tünnese, tříletého polobratra Torquatora Tasso a vítěze Grosser Preis von Bayern. Svěřenec Petera Scgiergena sice v Mnichově ukázal velký nárůst formy, v konkurenci smetánky mezinárodního turfu však bude outsiderem

Evropští koně v Japan Cupu neuspěli od roku 2005 a i když se letos do Tokia sjíždí početně nejsilnější evropská účast za deset let, velkými šancemi Evropané nedisponují ani tentokrát, byť japonská sestava na první pohled nedisponuje tím nejlepším, co je v Japonsku k mání-.  Hrdina podzimní Tenno Sho Equinox vynechává Japan Cup a nastoupí až do vánočních Arima Kinen,  a stejně tak nebudou k dispozici ani vyslanci japonského turfu na Ceně Vítězného oblouku.   Vysoké ambice si ale na start ponese Shahryar, hrdina dubajské Sheema Classic, a také loňská a předloňská vítězka Oaks Uberleben a Daring Tact.

Evropskou sestavu kromě německého vyslance v Tokiu budou tvořit francouzští vyslanci. Onesto je vítězem letošní Grand Prix de Paris a bude mít v sedle dokonalého znalce tokijských dostihů Christopha Lemaira, na startu bude rovněž druhý  z Grand Prix de Paris  Simca Mille a loni v Tokiu pátí Grand Glory, kterou pro trenéra Bietoliniho povede – stejně jako loni – Maximu Guyon.