Váňa ml. po Trevisu na prahu dvoustovky

Dvě česká vítězství přinesl dnešní dostihový mítink v italském Trevisu, obě v překážkových dostizích získali žokej Josef Bartoš a trenér Josef Váňa. Toho dnešní double posunul podle statistik českého Jockey Clubu na metu celkových 199 vyhraných dostihů v roli trenéra.

Na úvod programu se ve steeplechase o 10 000 eur naplno trefil sedmiletý Beau Saonois, který udolal stájového kolegu Capivariho.  Sedmiletá Santa Klara si zapsala jubilejní desátý triumf své kariéry, když vyhrála cross country na 4750 metrů. Poté, co ji zranění z Merana vyřadilo z úvah o startu ve Velké pardubické, se v Trevisu představila v dobré formě a udolala White Wood Raffaele Romana o necelé dvě délky.  Z českých koní se „na tabuli“ v tomto dostihu dostal už jen další svěřenec Josefa Váni mladšího Ole Caballero.

Největší dostih překážkového programu, listed na proutěných překážkách,  měl italského vítěze v podobě Sky Contellation, další místa si rozebrali Ivo s Janem Odložilem, Volkov Jelois s Lukášem Matuským, Piton des Nieges s Josefem Bartošem a Younes s Pavlem Složilem.