Nieslanik: Trojice v klasice? Do koní nevidíte...

S trojicí klisen jde do prvního klasického dostihu letošního roku stáj Evy Nieslanikové, ani jedna z trojice Lady Recorder, Beauty Approach a Eagle Babe ale nepatří v sobotu do okruhu největších klasických favoritek.  Jak vidí ambice a možnosti na startu 1600 metrů  trenér Miroslav Nieslanik?

„Musím  konstatovat, že počasí v posledních dnech přípravě přálo,  a koně do Mostu budou nachystaní tak, jak jsme si představovali.  Jak to prodají na dráze, to bude jiná věc, člověk si něco myslí, ale do koní nevidíte a  nikdo předem neví, jak to bude vypadat. To by tak trochu bylo něco jako věštění z koule,“ konstatuje trenér, který letos zatím připravil k vítězství jednu z uvedené trojice – Lady Recorder vyhrála o první dostihové neděli sezóny v pražské Chuchli.

Jak jí a ostatním dvěma bude chutnat mostecká klasika, to je ale jiná záležitost. „Pro nás je Most dobrá dráha, máme ji rádi a je to pro nás vlastně domácí závodiště, protože to tam máme s koňmi nejblíž,“ říká Miroslav Nieslanik. „Prioritou jsou pro nás ovšem zdraví koně a jezdci i po dostihu, to je to hlavní. Když se mezitím povede i výsledek, samozřejmě, že  tím líp,“ míní trenér, který je aktuálně v českém hodnocení mezi trenéry na druhém místě za obhájcem šampionátu Allanem Petrlíkem.

Pokud jde o taktiku do dostihu, s trojicí klisen se nabízí různá řešení, o nich ale bude rozhodovat manažer stáje Petr Nieslanik, klisny by ale měly být nachystané ve své optimální formě.  

Do ní Miroslav Nieslanik chystá i největší hvězdu stáje, Ponntose, jehož ale po návratu ze zimních cest prozatím do konkrétního dostihu ve stáji nesměřují. „Zatím pro něho nemáme ten správný dostih, ale jistě se něco najde,“ ujišťuje Miroslav Nieslanik.