Devětašedesátiletý žokej Ouzts míří na deváté místo historických tabulek

Žokej Perry Ouzts zaznamenal na závodišti Balterra Park v Cincinnati vítězný double.   Na tom by nebylo nic  příliš pozoruhodného, ale Ouzts po těchto vítězstvích má na svém životním koně už 7 392 vyhraných dostihů a je desátým žokejem světové historie z pohledu počtu vyhraných dostihů. Pouhé čtyři zásahy ztrácí na  Davida Gala, který  je momentálně na devátém místě historického světového pořadí. 

Perry Ouzts přitom v červenci oslavil své devětašedesáté narozeniny a své první dostihové vítězství oslavil před rovnými padesáti lety. V tomto týdnu by v Cincinnati měl absolvoval jubilejní  53.000 dostih své bohaté kariéry a kdyby se v letošním roce posunul ještě o 29 vítězství výše, dostal by se dokonce na osmé místo mezi světovými žokeji. 

V Ohiu přitom žokejský veterán patří nadále k nejvytěžovanějším jezdcům a v letošním roce tam má zatím na kontě 55 vyhraných  dostihů.  V televizním dokumentu o jeho kariéře svou filozofii vyjádřil nejlépe odpovědí na otázku, jak dlouho plánuje v dostihovém sportu jako žokej pokračovat. „Pojedu v tomhle vlaku, dokud mě z něj někdo nevyhodí,“  reagoval muž nemnoha slov, ale železné vůle.