Shergar Cup bez Murzabajeva vyhrály ženy (+video)

S napětím očekávaný debut českého exšampiona  žokejů Bajuržana Murzabajeva na dráze v Ascotu se dnes nekonal.   Murzabajeva v sestavě týmu Evropy na poslední chvíli nahradil Němec Thore Hammer-Hansen. K neúčasti žokeje, který v současnosti jezdí ve Francii, nevydali pořadatelé v Ascotu oficiální stanovisko a německá média spekulují, že za jeho neúčastí stojí problémy s vízy.

Murzabajevova smůla je o to větší, že jeho náhradník vyhrál jeden z dostihů Shergar Cupu – Shergar Cup Mile – a  za svůj výkon získal na závěr mítinku ocenění za nejlepší výkon odpoledne. Protože ale jeho kolegové v týmu Evropy – legendy Frankie Dettori a Olivier Peslier – v Ascotu tentokrát v rámci mítinku získaly jen druhá a třetí místa, a celkově tým Evropy skončil na třetím místě před Velkou Británií a Irskem.

O vítězství v rámci žokejské soutěže bojoval „dámský“ celek ve složená Hollie Doyleová, Saffie Osbornová a Hayley Turnerová a celek „zbytku světa“ s Matthewem Chadwickem, Kazuem Yokoyamou a Joaem Ferreirou, a po dvou vítězství jednadvacetileté Osbornové se nakonec radovaly ženy s náskokem pěti bodů před zbytkem světa.  Zápolení v Ascotu letos sledovalo pětadvacet tisíc diváků.