Netolice plné premiér

Ve znamení premiérových vítězství se odehrál největší dostih netolického programu, Velká cena Netolic. 4100 metrů dlouhou cross country vyhrál pětiletý Salivano stáje Alemnas.  Ten tak proměnil v první vítězství svůj jednadvacátý životní start, pro trenéra Jakuba Spáčila jde o vůbec první trenérské vítězství.

Salivano s přehledem o deset délek udolal stejně starého Boule de Neige, jený o půl délky udolal Wotana.  Trenér Spáčil, který  do předloňského roku nastupoval v dostizích jako jezdec,  zahájil trenérskou kariéru letos a dočkal se prvního vítězství při osmém startu svých svěřenců.

Jinak v rovinovém programu v Netolicích vyhrávaly zásadně ženy v sedle a nejlépe se mezi nimi vedlo Aleně Plimlové, která si zapsala první vítězný double ve své kariéře. V obou případech vedla svěřence Michala Kalčíka a ten vítězstvími Tribute a Kyriakali potvrdil své vedení v letošním trenérském šampionátu.

Na překážkách si po dvou vítězstvích připsali překážkoví šampioni z let 2022 a 2019 Jan Odložil a Marcel Novák. První vítězství kariéry si v Netolicích na skocích zapsali také šestiletý Medi Jape při patnáctém zapsaném startu a stejně starý Time In The West, který si vítězství zapsal na osmý pokus….